Поетеса от Стара Загора спечели първа награда в конкурса "Добромир Тонев"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:33 / 17.10.2016
1674
На специална церемония, провела се в деня на рождението на Добромир Тонев в книжарница "Хермес Централ" в Пловдив, бяха връчени наградите и грамотите на победителите в Шестия национален конкурс за поезия "Добромир Тонев", в който участват автори от цялата страна на възраст до 45-години.

Поетесата Дора Господинова от Стара Загора спечели голямата награда в шестото издание на конкурса. Журитов състав: Здравко Дечев - председател и членове - поетите Станислава Станоева и Елена Диварова присъдиха втора награда на Георги Гаврилов от София, а третата отиде при поетът Тони Теллалов от Шумен.

Призът на Радио Пловдив спечели Йоана Русева от Велико Търново. Наградата на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" за поет-студент получи младата Анна Лазарова от Велинград, която е студентка в СУ "Климент Охридски", специалност "Българска филология".

С наградата ваучер от туристическа агенция "Ана Травел" беше отличена Василка Вълева от с. Лясково, обл. Добрич, а призът вечеря и нощувка в хотел "Одеон" отиде при Андриан Захариев от Тутракан.

На тържеството беше представен юбилейния сборник "Вода за вятърните мелници", който съдържа отличените стихове в първите пет издания на конкурса. 

Той е подарък от собственика на издателство "Хермес" Стойо Вартоломеев и знак на почит към паметта на Добри Тонев, който на 15 октомври щеше да навърши 61 години.

Резултати от Шести национален конкурс за поезия "Добромир Тонев" 2016:

Награди от Община Пловдив:

1/ Първа награда /400 лв./ - Дора Господинова Желязкова, гр. Стара Загора
2/ Втора награда /250 лв./ - Георги Цветев Гаврилов, гр. София
3/ Трета награда /150 лв/ - Тони Антонов Теллалов, гр. Шумен

Награда от 100 лв. и грамота на Филологически факултет на ПУ "П. Хилендарски" за поет- студент - Анна Александрова Лазарова, Велинград.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).