Подписват споразумение за сътрудничество между ОИ "Старинен Пловдив" и 4 частни галерии

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:26 / 10.01.2022
1701
На 12 януари 2022 г. в 11.00 часа в заседателната зала на община Пловдив на пл. "Стефан Стамболов“ 1, в присъствието на кмета на Пловдив Здравко Димитров и заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов, ще бъде подписано споразумение за сътрудничество между Общински институт "Старинен Пловдив“ и четири пловдивски частни галерии -  Музейна галерия "Димитър Георгиев“, галерия "Инджов“, галерия "Джуркови“ и арт галерия – музей "Филипополис“.

Чрез споразумението страните поемат ангажимент за взаимно сътрудничество и полагането на общи усилия за установяване на трайно партньорство с цел развитие и популяризиране на богатото културно наследство, от една страна предоставено от Община Пловдив за стопанисване и управление от ОИ “Старинен Пловдив“ и от друга експонираното в частните галерийни пространства на партньорите.

Сътрудничеството по това споразумение не включва финансови ангажименти и най-общо цели обединяване на усилията на страните за: задълбочаване на партньорствата в областта на културата и туризма; разширяване на възможностите за представяне на конкретни културни събития и тяхното популяризиране; подкрепа за създаването на качествено културно съдържание и атрактивен туристически продукт; организиране на съвместни културни събития;   разработване на туристически турове, свързани с дейността на страните.

Споразумение се сключва за срок от две години и ще популяризира Музейна галерия "Димитър Георгиев“, галерия "Инджов“, галерия "Джуркови“ и Арт галерия – музей "Филипополис“, чрез включването им в специализирани турове  на тема  "Изобразително изкуство“, разработени съвместно от страните и провеждани от Института.

В резултат на това споразумение, посетителите и туристите ще имат възможността след представяне на закупен от тях билет за посещение на обекти, стопанисвани от Института да получат преференциална цена с 10% отстъпка  на билети в обекти на четирите галерии.

Четирите галерии ще предоставят безплатен вход за деца до 7 годишна възраст след представяне на закупен от придружителя им билет за посещение на обекти на Института.

Безплатен вход ще ползват и водачи на групи туристи над 10 човека, професионални организации, както и журналисти, отразяващи дейности по настоящото споразумение, след представяне на журналистическа карта.

Безплатен вход за посетители ще има и на 6-ти септември и Европейската нощ на музеите и галериите.

Галериите ще участват със свои специалисти в съвместно разработване с екипа на Института на специализирани турове  на тема  "Изобразително изкуство“, които да провеждат и представят.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).