Подкрепа за Дани Каназирева срещу апетитите към Окръжна болница

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
14:19 / 17.06.2010
10657
"Спаси Окръжна болница, подкрепи Дани Каназирева" - призовава ново гражданско сдружение в разпространени из града листовки срещу поредния опит за скрита приватизация на МБАЛ "Пловдив", за който общинската съветничка предупреди преди седмица от трибуната на местния парламент.
 
Според Каназирева дневният ред, включващ увеличение на капитала, на насроченото за 28 юни Общо събрание на акционерите в МБАЛ "Пловдив", е поредната брънка от познатата схема. След като преди години държавата напук на конституцията заграбила 51% от капитала на болничното заведение за сметка на общините, след неуспешния й опит миналото лято да го вдигне на 77%, сега отново пак, както обича да подчертава съветничката от ГЕРБ, целта била такава. 

Предупреждението й обедини червени, сини, пембяни и всякаквите други цветове нейни колеги. Комисия ще се среща на най-високо ниво - лично с Бойко Борисов, за да се сложи веднъж завинаги край на порочната схема. До края на следващия ден Каназирева получила на електронната си поща 400 имейла в подкрепа на позицията си. 

"Изненадана съм, че цяло движение се е обединило около каузата, значи има гражданско общество. С тях съм изцяло. Разбирам емоцията, но не проумявам защо включват министър Анна-Мария Борисова в корупционната схема, която действа поне от три години", обясни Каназирева пред журналисти, предаде репортер на Plovdiv24.bg.    

Бедата според нея идвала от наследените от комунистическо време номенклатурчици, окопали се на заплата в средния ешелон на държавните институции така, че и с топ да не можеш да ги разбиеш. Те навярно били подвели новата министърка. Затова общинската комисия ще умува в понеделник какво и как точно да каже на Бойко Борисов, че той да вземе ефективните мерки.  


Този браузър не поддържа видео елемента.


(C) ПОТВ

Виж коментарите (14)

Още по темата (12):
14.08.2021 Отврат! Майка на дете показа условията в голяма болница в Пловдив!
06.07.2018 Официално: Няма да спират тока на УМБАЛ "Пловдив"
04.07.2018 Няма да спират тока на УМБАЛ "Пловдив"
04.07.2018 Позиция на УМБАЛ "Пловдив" за искането токът им да бъде спрян
04.07.2018 И това доживяхме! Официално поискаха токът в Окръжна болница да бъде спрян!
15.02.2011 Д-р Аргиров: МБАЛ "Пловдив" е в забранителния списък за приватизация
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).