Подаръци и лакомства получиха пациентите на Детска хирургия на УМБАЛ "Св. Георги"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:01 / 20.12.2016
3008
Празнична програма и раздаване на подаръци включваше коледното тържество в Клиниката по детска хирургия на УМБАЛ "Свети Георги". За малките пациенти пяха и свириха ученици и учители от НУМТИ "Добрин Петков". 

Възпитаниците от по-горните класове изнесоха театрална постановка - приказка за Дядо Коледа, която завърши с раздаване на играчки и лакомства на публиката, състояща се от малките пациенти на Детска хирургия.

В ролята на белобрадия старец от Лапландия влезе първокурсник от Медицински университет - Пловдив. Играчките, които той раздаде, са закупени с лични средства на студенти медици. Лакомствата бяха осигурени от частна компания, чиито представители влязоха в ролята на помощници на Дядо Коледа при раздаване на подаръците. В организацията на празника участва и Националният алианс за работа с доброволци.

Огромна торта за децата пациенти по традиция подари ръководството на УМБАЛ "Свети Георги".

"Днес е Игнажден и символиката на празника гласи, че всичко, което се прави на този ден, има магическа сила и може да донесе здраве, плодородие и късмет", сподели проф. д-р Пенка Стефанова, началник на Клиниката по детска хирургия. 

Тя благодари на всички, които са помогнали празничният дух на Коледа да се пренесе в болничните стаи на децата и да разведри нелекият им престой в клиниката.

"При нас се лекуват най-тежките медицински случаи в детска възраст. Правим средногодишно от 2200 до 2500 операции и 5500 - 6000 прегледа", уточни проф. Стефанова. 

Тя допълни, че ръководената от нея клиника разполага с върхова апаратура и екип, който е отлично квалифициран и членуващ в европейската и световната организации на детските хирурзи. В клиниката ежегодно се извършват множество операции от световноизвестни имена в детската хирургия и всеки от тях е приемал базата и екипа като напълно отговарящи на най-високите международни медицински стандарти.

"И ние имаме мечти - както за нашите пациенти, така и за всички лекари, особено за младите ни колеги: нека през новата 2017 година да имат възможност да специализират извън страната, да могат да обменят опит със свои колеги от цял свят, защото по нищо не им отстъпват", каза проф. Стефанова.

След официалната част на тържеството, студентите медици и представителите на "Уоол Премиум" посетиха и пациентите в Интензивното отделение на Клиниката по детска хирургия, за да зарадват с подаръци и най-тежко болните пациенти.

Виж коментарите (0)

Още по темата (162):
03.01.2017 Пиян полицай нахълта на коледен купон и заповяда: Стройте се по красота!
02.01.2017 Вижте как можем да върнем нежеланите подаръци
02.01.2017 Започва голямото прибиране след празниците
01.01.2017 Няколко съвета да нямаме тежък махмурлук
01.01.2017 Няколко интересни обичаи, които правят по света за здраве и берекет
01.01.2017 Първият гост в дома през новата година трябва да носи хляб
Още новини от Новини от Пловдив:
Кръщават алея в Пловдив на името на Милчо Левиев
Горан Благоев: Николай Пловдивски в един момент може да каже "Гла...
РЗИ: Семейство от Пловдив е с коклюш
Прокуратурата проверява шофьорче, карало със 170 км/ч по Асеновгр...
Още едно бижу заблестя в Пловдив
Пловдивската журналистика осиротя! Загубихме голямо име


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).