Почетен знак посмъртно за легендарна директорка на Руската гимназия в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:40 / 01.11.2017
11614
Бивши и настоящи ученици от
ЕГ "Иван Вазов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
На тържествена проява в Дома на културата Ральо Ралев, кмет на район "Северен", изрази уважение и благодарност към водещи педагози от детските и учебни заведения в района за благородния им труд в полза на пловдивските деца и ученици. Събитието се проведе в навечерието на 1 ноември - Ден на народните будители, когато се почитат паметта и делата на хората, крепили с кръст, огън и слово българския дух. На този ден бе посветено празничното събитие, което събра всички директори и водещи учители от 21 детски и учебни заведения.

Химнът на народните будители даде тържествен старт на проявата, в която прозвучаха вечното "Аз съм българче" и обичаната от всички "Вятър ечи", изпълнени от най-малките граждани на района - деца от детските градини. 

Златни страници от българската литературна класика достигнаха до множеството благодарение на вълнуващата изява на Атанас Пирянков - учител по български език от ФЕГ "Антоан дьо Сент-Екзюпери", който за пореден път доказа, че словото е най-велик будител на умовете и сърцата. Във финала на тържеството Илия Гюров и Станислав Денев, възпитаници на СУ "Христо Г. Данов", представиха диалог между княз Фердинанд и кмета на Пловдив Христо Груев Данов, който показа как някогашният пловдивски кмет дава пример за смелост и висок морал.

Почетен знак на кмета на район "Северен" - специалното отличие на събитието - посмъртно бе връчено на Мариана Димитрова, директор на Езикова гимназия "Иван Вазов", за заслугите и за развитието на средното образование.

Сред тържествената обстановка на най-добрите в учителската професия бяха връчени грамоти за заслугите им и книги - най-хубав подарък за мислещия човек. Специален жест на внимание бе подготвен и любезно предоставен от фирма РЕФАН, която зарадва отличените с продукти от своята "Златна серия". Развълнувани от вниманието и признанието на техния труд, педагозите изразиха сърдечната си благодарност към кмета и екипа му, многократно давали доказателства за отлично сътрудничество. 

В работата си педагозите показват новаторство, вдъхновяват учениците си да бъдат самостоятелно и критично мислещи, да търсят смислена позитивна изява на своя потенциал. Водещите учители в района изразиха дълбокото си уважение към своята професия, гордостта, че са нейни посланици, а вниманието на инж.Ральо Ралев към тях по повод Деня на народните будители е една от най-хубавите отплати за труда им. Естествен финал на вълнуващото тържество бяха десетки снимки, които си направиха с любезния домакин водещите педагози от район "Северен". След тържествената част на проявата кметът покани гостите си на празничен коктейл.


Виж коментарите (0)

Още по темата (132):
03.11.2023 Будител на десетилетието: Чувствам се смирен и отговорен
01.11.2023 Вижте шествието за Деня на народните будители в Пловдив
01.11.2023 Георги Бърдаров: Голяма част от съвременните будители не желаят да афишират и да придобиват публичност
01.11.2023 Асен Александров: Или сме лицемерни, или сме превъзбудени, но в третото десетилетие на XXI век трябва да вземем важно решение
01.11.2023 "Българска история" в подкрепа на благородна кауза: Будителството не е отживелица
01.11.2023 Иван Гранитски: Трябва ни едно разтърсване - като земетресение от девета степен по скалата на Рихтер
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).