Побойниците от Автото са изключени от училището!

Автор: Йоланда Пелова
Коментари (4)
14:33 / 11.11.2022
11608
Момчетата, които пребиха свой съученик в Професионалната гимназия по строителство и автотранспорт "Гоце Делчев" в Пловдив, са изключени от учебното заведение. Това съобщи за Plovdiv24.bg Бойка Борисова, директор на училището.

Това се случва след жестокия побой, който се разигра в голямото междучасие между ученици в Пловдивската гимназия на 25.10.2022 година.

"Имахме решение на педагогическия съвет, където преценихме, че въпросните ученици трябва да бъдат преместени в друго училище. Има двуседмичен срок, където районното управление по образованието ще реши къде точно да бъдат преместени учениците", уточни директорът.

"Побойниците, които следва да бъдат преместени, са двама от 9. и 10. клас, а други двама са с наказание "предупреждение за преместване".

Борисова обясни, че момчетата, които се очаква да бъдат преместени, все още посещават Професионалната гимназия по строителство и автотранспорт" Гоце Делчев докато не излезе решението на компетентните институции: "Това е процедурата, която се спазва, такъв е законът".

Директорката допълни, че пребитото момче е добре и посещава редовно учебните занятия.

Припомняме, че в края на месец октомври се разигра грозна сцена в двора на Професионалната гимназия по строителство и автотранспорт "Гоце Делчев" в Пловдив, по известна с името "Автото". Ученици от по-горните класове нападнаха и пребиха по-малък свой съученик. За щастие пострадалото момче нямаше сериозни наранявания, но директорката Бойка Борисова още тогава заяви, че случаят няма да остане безнаказан.

Виж коментарите (4)

Още по темата (4):
26.10.2022 Директорката на Автото: Ще предложа буйстващите ученици да бъдат преместени
25.10.2022 От Автото отказаха коментар за бруталните сцени с техни ученици
25.10.2022 МВР Пловдив проговори за жестоката агресия в пловдивско училище
25.10.2022 Ексклузивно: Жесток побой в училище в Пловдив! 24 срещу 1!
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).