По нашето море: Цакат ни с грамажи и цени, но не всичко е толкова черно

Автор: Васил Динев
Коментари (9)
21:38 / 27.08.2017
8579
Не всичко по родното Черноморие е толкова черно, колкото се опитват да го изкарат някои медии. Така читател на Plovdiv24.bg започва размислите си след прекарана лятна почивка в един от известните ни южни курорти. И допълва: "Напоследък е доста модерно да се правят сравнения между българското и гръцкото море. Не зная как е в чужбина, но мога да споделя каква е ситуацията у нас. Или поне според моите наблюдения. 

Тази година бях в Приморско. Плюсовете не са един или два - прекрасни плажове с дълга крайбрежна ивица, ситен пясък, за разлика от други години - доста чиста вода. Богато разнообразие от храни из многобройните и гостоприемни капанчета и ресторанти. При това - вкусни. Достатъчно места, където купонът може да продължи и в късните часове на деня. Прекрасна природа. Минусите - необосновано завишени цени на храни и напитки, некоректни грамажи, често лошо обслужване. Да, понякога е прекалено шумно, но всичко зависи от това къде и как искате да прекарате отпуската си. 

Освен всичко останало определено трябва да се отбележи и завръщането на традиционните за страната ни в миналото туристи от Полша, Чехия и Русия. Шезлонгът и чадърът на плажа също са с неоснователно високи цени. Има върху какво да се работи, спор няма. Но, от друга страна, положението не е чак толкова лошо, както се опитват да го представят някои. Туризмът у нас живна, и то осезателно. Имаме прекрасни места и за културен туризъм по морето - Созопол, Несебър, Поморие, а също и редица прелестни градчета и местности на север.

Съвсем друг въпрос е, че нещата са твърде далеч от идеала за перфектно прекарано лято. Но нека не бъдем единствено черногледи. Надеждата, че обслужването ще се подобрява с всяка следваща изминала година, е жива. Иначе едва ли през юли и август по плажовете щеше да има толкова много хора. Изпращам ви снимки и от Поморие - един наистина красив и развиващ се град. 

С всичките му кусури и несъвършенства. България има уникални природни дадености, но единствено от бизнеса зависи те да привличат все повече летуващи, а не да се получава обратното - тук да идват хора, за които алкохолният туризъм е издигнат в култ. Перспективи има, въпросът е да се учим от грешките си и да предлагаме все по-качествени услуги. А не да се действа единствено на принципа "Ден година храни", завършва разказа си пловдивчанинът.

Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Пловдив:
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен
Почина големият хуморист Здравко Попов


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).