ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Плуващи фекалии разнасят ужасна воня
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:33 / 17.07.2012Коментари (4)3179
"От един месец фекалии плуват в шахтата на спирката преди Централна Гара, срещу Стоматологичния факултет на МУ Пловдив. Миризмата е ужасна, а досега никоя градска институция не се е заела да предприеме мерки за отстраняване на това недоразумение, още повече, че в горещите летни дни това е източник на невероятни зарази", сигнализира на редакционната поща на Plovdiv24.bg наш читател.

Репортер на сайта посети мястото. Вонята, която се носи от шахтата на бул. "Христо Ботев" №2, чийто решетки не се виждат от мръсната зеленикава вода, е непоносима. Миризмата се усеща отдалеч, а гумите на автобусите, минаващи през спирката, разнасят фекалиите из целия град.

На спирката има два големи магазина за велосипеди. Отпадните води на сградата, където се помещава единият, са включени неправомерно в дъждоприемната шахта, разказа Илия Турбинов, продавач в съседната сграда, срещу която всъщност се намира запушената с фекалии дъждарка.

"Говорил съм с екоотдела в Община Пловдив, откъдето ми отговориха, че са запознати с проблема и се работи по неговото остраняване. Кога обаче ще стане това, вече цял месец тук не се издържа от тази миризма?", възмути се Турбинов. Освен това, той е сезирал с молба и отдела в бившия Партиен дом, занимаващ се с незаконното строителство. Предал е за проблема и на ВИК Пловдив, откъдето са му отговорили, че ако си заплати, веднага ще дойдат да изчистят шахтата.

"Защо да плащам за нещо, за което нямам никаква вина и утре отново може да се случи? До коя институция в този град да се обърна още, за да се разреши проблемът", пита още човекът.

Plovdiv24.bg ще направи проверка по случая, а резултатите от нея ще оповестим по-късно. 







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
След като е сезирал "Незаконно строителство","ВИК" и не са взели мерки трябва да се потърси отговорност на тези институции.Най-вече отговорност от ВИК защото шахтата не се намира в двора на човека,а на улицата, която не е негова собственост за да плаща.Очаквам да решат бързо случаят,но проблемът не е там.Ако не се потърси отговорност на тези хора представляващи институциите то утре ще продължат по същият начин да процедират.Надявам се г-н кмета не си затвори очите при този случай и им зададе пътя на тези мизерници и сложи отговорни хора.Поздравления и за медията която дава гласност.
0
 
 
Абе на вас не ви ли мирише в целия град ? Моя нос ли му има нещо ?
+4
 
 
Скоро бях там в един от веломагазините за кратко и усетих вонята разбира се.На мен ми е чудно как само един човек е надигнал глас за този проблем.Е,няма толкова апатични,егоистични и мързеливи непукисти на този свят... Как изобщо е допуснато обратните води от имот да се вливат в дъждоприемната шахта и защо после дори не е потърсена отговорност от виновния изпълнител?!?!И как изобщо си траят околните при тази смрад и реална опастност от болести?
+3
 
 
Дерзайте Пловдив24 и браво и на гражданина, сезирал нужните институции...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: