Пловдивското лекарско общество прави дарение за параклиса на Университетска болница

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:36 / 23.03.2007
1666
Пролетен благотворителен бал организира снощи в Новотел Пловдив Пловдивското лекарско общество. Над 2 хиляди лева бяха събрани от продажбата на картини, медицинска литература и лични дарения. С тези средства ще бъде подпомогнато изграждането на параклис „Свети Георги Победоносец" в двора на Университетската болница, обясни председателят на дружеството д-р Тотко Найденов.

Първата копка на параклиса в УМБАЛ „Свети Георги" бе направена през юни миналата година. Тогава по инициатива на КНСБ, Пловдивския медицински университет и Университетската болница бе открита набирателна сметка за изграждането на параклиса. За неговото построяване ще бъдат необходими около 200 хиляди лева. Първото дарение бе направено от „Главболгарстрой", а Пловдивският митрополит Арсений благослови съграждането на параклиса и първата му копка.

Пловдивското лекарско общество бе създадено в средата на октомври 2006 г., с цел да подпомага здравеопазването в града и да защитава интересите на пациентите. Най-добрите лекари в Пловдив избраха за председател на организацията д-р Тотко Найденов, а за негови заместници - изпълнителният директор на УМБАЛ „Свети Георги" д-р Илия Баташки, колегата му от Белодробна болница Георги Лазаров и ректорът на Медицинския университет доц. Георги Паскалев. В управителния съвет на лекарското общество влезе и кметът на града д-р Иван Чомаков.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Обяснение в любов в Пловдив: Честит рожден ден, Цветана!
Ваня Григорова, лидер на Коалиция "Солидарна България", се срещна...
Блъснаха моторист на бул. "Свобода"
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...
Читателка: Европа ли? Не само ще ни се смеят, ами и ще ни изхвърл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).