ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивско училище се модернизира
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:50 / 19.04.2021Коментари (0)3172
ОУ "Райна Княгиня" от район "Северен" спечели и реализира първия в Пловдив и областта  проект по национална програма "Изграждане на училищна STEM среда" . STEM образованието е насочено към учебните дисциплини за наука, технологии, инженерство и математика.

На откриването на STEM центъра присъстваха заместник-кметът с ресор "Образование, бизнес развитие и европейски политики" Стефан Стоянов, старши експертът по организация на средното образование инж. Димитър Ставрев и кметът на район "Северен" Стоян Алексиев, които заедно с директора на училището Мария Гайдарова прерязаха лентата на новия обект.

Гайдарова представи осъществения проект. Реализирана е концепция за  иновативна образователна среда и използване на най-нови интерактивни технологии за обучение. Обособени са шест зони, свързани с всички останали учебни и социални пространства. Те са достъпни за всички 900 ученици и учители. Зоните в STEM центъра осигуряват подходяща среда за всички планирани  обучителни дейности и социално общуване.

Зона 1 е оформена като лекционна зала и зала за презентации. С оглед осигуряване на ясна видимост, тя е изградена на различни нива. Разпределена е по начин, позволяващ максимално използване капацитета на помещението и за организиране на презентации, изложби и обучение на голяма група хора. Оборудвана е с интерактивен дисплей, дава възможност за използване и на персонални устройства, осигуряващи обезпечаването на работа в центъра.

Зона 2 е конфигурирана в две помещения. Едното помещение е библиотека, а във второто помещение децата изучават STEM дисциплините, използвайки най-съвременните технологии на виртуална и добавена реалност.

Зона 3 е фоайе-начална зона към центъра, с изградена отделна конструкция на три различни нива, използвана от учениците за отдих и дискусии. Реновирани са мивките във фоайето и е обособен отделен мебелиран кът, в който децата да общуват в малки групи и да имат свободен достъп до различна литература. 

Зона 4 е коридор, свързващ отделните зони, където учениците имат възможност за отдих и физическа дейност в обособен кът за индивидуален спорт.

Зона 5 е практическа лаборатория, където децата могат да работят на групи. Разполага с интерактивен дисплей и допълнителни комплекти за обучение в областите програмиране, природни науки, математика и електроника.

Зона 6 е специален кът за преподавателите, даващ  възможност за съвместната им работа по създаване на учебното съдържание и планиране на дейностите в центъра.

След като разгледаха отделните зони, гостите присъстваха на интерактивно обучение на третокласници в час по предмета "Човек и природа" с класен ръководител Десислава Манева.

Кметът на район "Северен" Стоян Алексиев изрази своето задоволство и приветства колектива на ОУ "Райна Княгиня" с изпълнението и реализирането на този иновативен проект, който ще позволи на учениците да учат в една модерна образователна среда, използвайки специализирани технологии-компютърни конфигурации за опити и симулации в триизмерна виртуална среда, мултимедийни средства, както и цялостна програма за обучение в областите програмиране, иновации и роботика.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: