Пловдивско училище повишава професионалната квалификация на своите учители

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:18 / 29.06.2022
1267
През месец юни 3-ма учители от НТГ Пловдив участваха в едноседмичен обучителен курс по програма "Еразъм" за повишаване на своята професионална квалификация. Тема на проекта е "Предизвикателства за устойчиво развитие и гражданска позиция в съвременна дигитална среда".

Националната търговска гимназия не изневери на традицията си да предостави чрез европейска програма "Еразъм" възможност на своите учители да почерпят опит от европейските си колеги. Активното участие на гимназията по програма "Еразъм" се превърна в задължителен елемент по пътя на професионалното развитие на учителите.

Едноседмичният обучителен курс се състоя във Вечнния град – Рим, Италия. Курсът разкри пред учителите неограничените възможности, които предоставят ИКТ технологиите в образованието.

Обучението беше проведено от 06 до 10 юни.

Сред основните цели на мобилността са:

1. Да се запознаят участниците с ключовите въпроси, свързани с дигиталната грамотност в образованието, в контекста на съвместното обучение, смесеното обучение и обърната класна стая.

2. Да разсъждават, обсъждат и преглеждат смесеното, обърнато и съвместно преподаване и учене чрез интегриране на технологии и уеб инструменти.

3. Вдъхновяване от най-добрите практики за това как ИКТ могат да подобрят мотивацията, участието, предприемачеството и ученето на учениците.

4. Подобряване на дигиталните умения чрез работа с редица интересни инструменти, софтуер и програми за преподаване и учене.

5. Проектиране и разработване на конкретни проекти за обучение (мултимедийно съдържание, ресурси и смесени уроци), които да се прилагат в класната стая.

Уменията, придобити в този курс, ще помогнат на учителите да направят своите класове по-ангажиращи, като включат учениците във вълнуващи съвместни проекти или творчески онлайн дейности.

Специален акцент беше поставен върху уеб решенията и приложенията, които насърчават приобщаването (позволяват на учениците с различни учебни нужди и способности да участват пълноценно) и устойчивостта (насърчават безхартиеното и ефективно използване на училищните ресурси).

Учителите усъвършенстваха владеенето на английски език и уменията си за общуване в интеркултурна среда в резултат на комуникацията с другите обучаеми и със служителите в обучителната организация.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).