Пловдивско се възстановява от наводненията, очакват се нови

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:16 / 26.02.2012
5962
Пострадалите от наводненията, в следствие на обилното снеготопене, населени места в пловдивско постепенно се възстановяват от наводненията, видя репортер на Plovdiv24.bg в епицентъра на наводненията.

Едно от най-засегнатите населени места е Виница. Там има наводнение къщи и имоти, отнесен частично е и моста в селото. В стремежа си да спасят колкото се може повече къщи, в селото хората са правили пясъчни диги.

Над 50 къщи в община Първомай бяха залети вчера. Няма пострадали хора и животни. Приоритетно се работи по отводняването на къщите с частни помпи и машини на противопожарната служба. Още снощи нивото на водата е спаднало. 

Има наводнени селскостопански имоти в землището на Чешнигирово, първомайски и асеновградските села, видя репортер на Plovdiv24.bg.

Затворен за движение е третокласен път ІІІ 667 от първомайския кв. "Дебър" по пътя за Асеновград, тъй като е залят моста на село Поройна. Автомобилите се отклоняват. Проблемът е от непочистени канали и снега, който се топи от нивите. В района няма прелели язовири и реки, каза дежурният полицай. Път І- 8 в района на село Чешнигирово, който вчера се наводни вече е отводнен, при Поповица също няма вода, багери са изкопали отводни канали.

В Пловдив тази сутрин е затворена ул."Отец Паисий" заради ВиК авария. От бул. "Цар Борис ІІІ Обединител" не могат да се движат автомобили в посока хотел "България". Там се разкопава, създадена е нова организация на движение.

Очаква се снеготопенето да продължи. Освен това се очакват и нови валежи през следващите дни, които допълнително ще усложнят обстановката.


Виж коментарите (1)

Още по темата (122):
19.07.2017 Внесоха обвинителния акт спрямо бивш областен управител за трагедията в
Бисер
29.05.2012 Близо 160 сантиметра е нивото на река Марица при Пловдив
28.05.2012 Обстановката в Община Карлово след обилните валежи се нормализира
28.05.2012 Няма опасност от наводнение в Кричим
28.05.2012 Пожарната отводнява двор на училище в Карлово
25.04.2012 Стартира изграждането на първите 10 къщи за пострадалите от наводненията
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).