Пловдивският съд осъди условно стоматолога-педофил

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
14:13 / 07.12.2010
2649
Пловдивският районен съд осъди на 2 г. и 8 м. лишаване от свобода условно с 5 г. изпитателен срок подсъдимия Георги Дивчев.

Той беше признат за виновен в това, че за периода от 24.06.2010 г. до 28.06.2010 г. в условията на продължавано престъпление в гр. Пловдив е извършил блудствени действия спрямо Ваня В., 11 г.

Георги Дивчев работел като зъболекар в ДКЦ – 5 - та /поликлиника / в ЖК "Тракия" на гр.Пловдив. Негови пациенти от есента на 2008 г. били пострадалата Ваня В. /11 г./, майка й Мариета  Стойчева и вторият съпруг на последната.

Два дни преди настоящите деяния пострадалата Ваня В. посетила сама кабинета на д- р Дивчев, за да смени лекарството на зъба, който лекувал. Открила го в стаята за почивка. Тъй като нямала болки, подсъдимият й казал, че този ден няма да извършва манипулации и й определил ден за посещение на 24.06.2010 г.

Дивчев почерпил Ваня В. с бонбони и сладки и неочаквано казал, че когато стане на 14-15 г. ще я направи своя любовница и ще й дава пари, но да не казва на майка си и това да остане тяхна тайна. Пострадалата приела на шега казаното, не отговорила и си тръгнала.

На 24.06.2010 г. около 10.10 ч. /както се били разбрали/ Ваня В. посетила кабинета на подсъдимия. Той миел инструменти на мивката и й казал да седне на столчето до бюрото, което тя сторила. След като оставил инструментите подсъдимият заключил вратата на кабинета, нещо което не бил правил преди. След това извадил от гардероба 5 лв. и ги подал на Ваня В., за да си купи тостер и сладолед. Тя отказала да ги вземе и отблъснала ръката му, но тъй като Дивчев понечил да бърка в джоба й, тя ги прибрала. После д-р Дивчев й казал да седне на зъболекарския стол. Пострадалата тръгнала към него, но когато стигнала в близост до подсъдимия, тоя я прегърнал, сложил двете си ръце на дупето й и взел да я притиска към себе си, като същевременно мачкал задните й части. Целта му била да възбуди и удовлетвори полово желание.

Започнал да диша по-учестено и по-силно. Ваня В. започнала да се дърпа. Подсъдимият я пуснал и й казал да седне на стола. След извършените манипулации Ваня В. понечила да си тръгва, но Дивчев бил застанал по начин, който препятствал свободното й преминаване. Пострадалата се изплашила, застанала на едно място и за да отвлече вниманието му започнала да пита кой инструмент за какво е. Подсъдимият й отговорил лаконично и я подканил да си тръгва. Ваня В. направила крачка към него и тогава подсъдимият се приближил, отново я прегърнал, хванал я за дупето и започнал да я притиска към себе си по-силно от първия път, като целувал рамото й. Тя се сетила да излъже, че майка й е при д-р Калинов и всеки момент ще дойде. В същото време пред вратата минала сянка и той я пуснал. Ваня В. приближила до вратата но не успяла да я отключи. Тогава Дивчев й отворил, но препречил изхода с ръка. Казал й същия ден следобед да отиде у тях, за да види кучето, а за зъба да дойде в понеделник, но сама.

Ваня В. се прибрала силно уплашена в къщи и заявила на майка си, че повече не желае да ходи при д-р Дивчев. После разказала всичко, което се било случило.

Мариета Стойчева се ядосала и в първият момент решила да отиде до директора на поликлиниката, но след това заедно с дъщеря й сезирали полицията.

За да се убеди в твърденията на дъщеря си. Мариета Стойчева закупила две СИМ-карти като едната била у нея, а другата у дъщеря й. На 28.06.2010 г. когато Ваня В. отново посетила по предварителна уговорка кабинета на д-р Дивчев, преди да влезе в него Стойчева набрала номера на дъщеря си и заедно с полицейският служител започнали да слушат какво става в стаята.

И този път след влизането на Ваня В., като била последна, подсъдимият заключил вратата на кабинета. Разговаряли за болките в зъба и кучето му. След като извършил необходимите манипулации по зъба и тя станала от зъболекарският стол той я прегърнал през раменете. Ваня В. се дръпнала и казала "Защо ме прегръщаш, не обичам така да ме прегръщат". Подсъдимият я попитал защо не обича да я прегръщат, а след това й предложил да си поиграят като й хванал ръката и започнал да я гали. През това време гласът му се променил и започнал да шепне. Поискал от пострадалата да го разтрие по гърба, после я прегърнал, вдигнал я във въздуха и я пуснал на земята. Попитал я защо не е отишла в дома му предишния път. Вълкова отговорила както я посъветвали, че е била наказана. Дивчев отново я поканил и й казал, че като дойде в апартамента му тогава ще я прегръща. После отключил вратата и й пъхнал бонбони в джоба.

Делото се разгледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие. Подсъдимият признава фактическите обстоятелства по повдигнатото му обвинение. При тази процедура съдът е длъжен да съкрати максималният срок за задържане на 2,8 г.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Виж коментарите (3)

Още по темата (6):
04.11.2010 Пловдивският районен съд отложи делото срещу зъболекаря-педофил
07.09.2010 Пипнали извратения зъболекар чрез капан по телефона
09.07.2010 Стоматологът-педофил остава в ареста
01.07.2010 Оставиха извратения зъболекар в ареста
01.07.2010 Искат задържане под стража за стоматолога-педофил
30.06.2010 Стоматолог обвинен в блудствени действия с малолетна пациентка
Още новини от Новини от Пловдив:
Дърво е премазало кола след силната буря в Пловдивско
"Мерцедес" се заби в дърво в "Смирненски"
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непроходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).