Пловдивският полицай заловен като по филмите, имало е и стрелба! Той: Разбит съм!

Автор: Васил Динев
Коментари (2)
16:05 / 01.08.2017
26872
Много съжалявам, че съм се забъркал по някакъв начин в това, заяви пред съда полицаят Димо Танев, предаде репортер на Plovdiv24.bg. "Животът ми е разбит, бъдещата кариера - също. Извинявам се на семейството си. Искрено съжалявам". Танев е младши инспектор към охранителна полиция в Пето районно и мечтаел да стане офицер. Това стана ясно в съдебната зала днес. По думите на защитата Димо вече е получил своята доза шок, озовавайки се от другата страна на решетките и попадайки в ареста. И двете престъпления, в които е обвинен обаче, предвиждат затвор - едното до 8, другото до 5 години.

Към момента разследващите са събрали достатъчно доказателства, от които става ясно, че имотът в Ръжево Конаре, в който е заловен Димо, е наблюдаван дълго време. На 28 юли Танев е бил в къщата, събитията пи задържането му са описани като във филм, стигнало се е и до стрелба, тъй като полицаите помислили, че Танев зарежда пистолет, за да стреля. В него са открити две оръжия - едното от които служебният пистолет.

В къщата и в двора са открити десетки растения в различен стадий на развитие, за тях са полагани особено грижи, включително е открита и мрежа против градушка, везни, разсад. Открит е договор, според който Танев е искал да закупи точно тази къща в Ръжево Конаре, превърната в малка лаборатория за отглеждане на марихуана.

"Танев е заловен в къщата, няма логика да не е знаел какви се случва в нея", коментира съдията пи случая. Димо твърди, че ходил до къщата, защото там гледал кучето си, а когато полицаите стреляли по него, мислейки, че зарежда пистолет, той просто се уплашил и си изпуснал ключовете и затова се навел. Съдът отбеляза, че има опасност не само да извърши друго престъпление, но и да въздейства върху свидетелите. Така Танев остава в ареста с най-тежка мярка за неотклонение "задържане под стража". Определението подлежи на обжалване в 3-дневен срок, реши още съдът.

Виж коментарите (2)

Още по темата (4):
08.08.2017 Пловдивският полицай, заловен като по филмите, остава в ареста
01.08.2017 Този е пловдивският полицай, арестуван зрелищно с приятелката си!
01.08.2017 Затвор грози полицая от Пловдив, арестуван преди дни
29.07.2017 Полицай от Пловдив е арестуван заедно с приятелката си!
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).