Пловдивските таксиджии ревнаха, пак става дума за пари

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
12:10 / 25.10.2018
6371
"Таксиметровите коли в Пловдив за година са намалели с 200. Заради новия данък ще намалеят с още 250". Това заяви председателят на Асоциацията на таксиметровите шофьори Георги Ряпов по време на дебатирането в Общинския съвет на размера на данък "такси" за 2019 година, предаде репортер на Plovdiv24.bgМетсният парламент одобри той да бъде 750 лева за 2019 година, а промената предизвика реакция у шофьорите. Ряпов обясни, че тарифите на превозите от таксита се формират на база данъци, цени на гориво, средства за осигуряване на самите таксиметрови шофьори и т.н. Тяхното увеличение ще доведе и до увеличение на тарифите.

"Ние не можем до безкрайност да увеличаваме тарифите обаче", поясни Георги Ряпов. Заради това той дори предложи данък "такси" да последва примера на близки до Пловдив градове като Стара Загора и да бъде намален с около 45%. Тоест да стане около 400 лева. А размер на данъка от 750 лева би довел до намаляване на таксиметровите шофьори и нови безработни в Пловдив според Ряпов.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).