Пловдивските полицаи протестираха срещу орязването на привилегиите, шефът им ги подкрепи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
08:47 / 04.11.2015
4810
Полицаи излязоха на спонтанен протест в Пловдив и други градове на страната снощи, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Полицаите се събраха пред сградата на ОД МВР Пловдив, след което блокираха кръстовището на Баня "Старинна". Протестиращите заявиха, че са готови да излизат и да блокират възлови кръстовища и улици всеки ден в 12.00 и след 17.30 часа.

"Това, че хората са се събрали тук, е послание, надяваме се да има резултат". Така коментира протеста на служителите на полицията в Пловдив директорът на Областната дирекция на МВР Христо Разсолков, който беше сред тях. 

"Тук има хора от всички структури в дирекцията, нормално е ръководството да е солидарно със служителите си, аз съм част от тази дирекция", каза още Разсолков. 

Той е доволен, че служителите му са излязли на протест след работно време, не създават проблеми и не нарушават обществения ред, държат се възпитано, няма напрежение.

Униформените недоволстват срещу текстовете в проектобюджета за 2016 г., според които при пенсиониране вече няма да се получават по 20 заплати, а до 10, както и спирането на допълнителните възнаграждения за прослужено време.

Вече над 150 пловдивски полицаи са подали рапорти за напускане. Очаква се пловдивчани да се включат в националния полицейски протест на 8 ноември в София.

"Може би не е редно да го казвам, но бих го определил така - ако мотивацията на тези служители е такава, че за десет заплати те са готови веднага да напуснат работа, значи има проблем с тяхната мотивация и е по-добре да платим тази цена наведнъж и след това в системите да влизат и да работят хора, които наистина да вършат полицейска работа, а не да влизат в нея с обещанието, че след някакви години ще се пенсионират рано, ще получат едни възнаграждения и след това ще продължат трудовата си кариера живи и здрави", каза от своя страна министър Владислав Горанов.

Заради полицейските протести тази сутрин ще има и спешна среща между премиера Бойко Борисов и министрите на вътрешните работи и на финансите - Румяна Бъчварова и Владислав Горанов.

Виж коментарите (9)

Още по темата (88):
27.06.2022 Посочиха основните фактори за напускането на полицаи
27.06.2022 Експерти обсъждат в Пловдив реформата в системата на МВР
03.06.2022 Пловдивските пожарникари се включват в протест
26.05.2022 Попов: Протестите на МВР остават. Направихме достатъчно компромиси
23.05.2022 Заместник-министър на МВР: Служителите заслужават по-високи заплати
16.05.2022 Нови полицейски протести през юни
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).