Пловдивски улици стават еднопосочни, вече поставят знаците

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (19)
12:23 / 30.10.2012
11617
Голяма част от улиците около "Събота пазар" стават еднопосочни и вече започна поставянето на знаците, указващи новите правила за движение там, каза зам.-кметът Александър Държиков за Plovdiv24.bg. Идеята е да се установят достатъчно паркоместа от дясната страна на пътните отсечки.

"От момента, в който новият знак е поставен, той влиза в сила и водачите на МПС трябва да се съобразяват с него", разясни зам.-кметът.

Също така еднопосочен става кварталът, заключен между карето на улиците "Капитан Райчо", "Родопи", "Света Петка", бул. "Княгиня Мария Луиза" и бул. "Цар Борис Трети Обединител". 

"Това предложение е добро, тъй като така се увеличава броят на паркоместата", коментира за репортер на сайта преди време зам.-кметът Александър Държиков

Другата зона, която също най-скоро време ще стане еднопосочна, е между автогара Юг, ул. "Авксентий Велешки" и ул. "Иван Вазов".

Припомняме и някои от останалите идеи на специалистите от "Мотт Макдоналд" - фирмата, наета да изработи Генералния план за организацията на движението в Пловдив, за които вече писахме:

- Отваряне на ул. "Богомил" към бул. "Цар Борис III Обединител" чрез уширение и допълнителна лента за включване също е в препоръките на "Мотт Макдоналд".

"Ако това стане, то тогава идващите от "Найчо Цанов" и "Христо Ботев" трябва да бъдат много внимателни и да се съобразяват с излизащите автомобили от Богомил", коментира преди време Държиков. Кръстовището на Сточна гара остава както е сега, регулирано със светофари. Идеята за изграждането на същото такова на две нива засега отпада.

- От "Мотт Макдоналд" са дали и предложение за удвояване на бул. "Пещерско шосе", което ще се реализира чрез разширение на едното платно на булеварда. Най-вероятно за целта ще се наложи отчуждаване на земи в района, поясни зам.-кметът. Изграждането на нов транспортен мост над р. Марица също е залегнало в предварителния план на фирмата.

- Кръгово движение се предвижда за кръстовището до Лайпциг. Промяна се предвижда и за същото на ул. "Преслав" и площад "Независимост" в Центъра.


Виж коментарите (19)

Още по темата (108):
25.09.2013 Откраднаха три знака "Синя зона" само за два дни
19.08.2013 23 000 лв. за месец в общинската хазна от платени паркоместа в града
12.08.2013 Близо 300 000 лв. са постъпленията на ОП "Синя зона, паркинги и гаражи" за
юли
22.07.2013 Тотев: "Синя зона" не е на загуба, до момента има 400 000 лв. печалба
26.03.2013 Край на разширението на "Синя зона" в Пловдив
05.02.2013 Част от бул. "Марица-юг" става "Синя зона"
Още новини от Новини от Пловдив:
Безплатна "синя зона" в Пловдив
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).