Пловдивски таксиджия отърва 100 лв. глоба заради некадърно написано обвинение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:35 / 11.11.2018
15410
Таксиметров шофьор няма да плаща глоба от 100 лева, защото наказателните постановления за нарушенията не са написани както трябва. Това става ясно от решение на Районен съд Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Пътна полиция е съставила два фиша на таксиметров шофьор - единият за спиране и престой в кръстовище, а другият за спиране и престой на пешеходна пътека. И двата са за по 50 лева. В постановленията обаче некоректно са описани нарушенията. Така например се посочва, че таксиджията е спрял в "зона на кръстовище", която формулировка е неточна. Така, макар че таксиметровият шофьор е спрял за кратко, за да остави клиенти, е бил в нарушение, но то не е написано коректно. Това е довело до решението на съда глобите да отпаднат. Решението не е окончателно, може да се обжалва в 14-дневен срок пред Административен съд Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).