Пловдивски полицай с благороден жест, помогна на възрастен човек

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
08:43 / 01.10.2019
6721
Служител на пловдивската полиция демонстрира пред гражданите жест на истинска благородност, като помогна на възрастен мъж да пресече улица "Димиър Цончев", която се намира между площад "Съединение" и "Четвъртък пазара", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Около 12:00 часа вчера екип от служители под пагон беше изпратен на популярното тържище, за да изгони търговците, занимаващи се нерегламернира търговия на плодове и зеленчуци. Те бяха опънали сергиите си директно върху тротоарните плочки пред огражденията на пазара и продаваха без нужното разрешително ябълки, чушки, лук и подправки. 

След пристигането на униформените, стопаните се захванаха бързо да изнасят стоката си и да я товарят по автомобилите, за могат да отърват глобите. 

Докато единият полицай водеше спор с производителите дали те имат право да продават на тротоара, или не, пред пешеходната пътека в посока площада застана възрастен мъж, който видимо беше изплашен от пресичането в трафика.

Служителят под пагон веднага надуши, че пенсионерът има нужда от помощ, на секундата остави продавачите и се втурна да помага. Мъжът хвана униформения под ръка, двамата изчакаха пешеходния светофар да светне зелено и пресякоха заедно улицата. След това служителят на МВР даде наставления за правилно пресичане и се върна към рутиннатата си работа. 

"Това се казва служител на място, винаги готов да помогне на хората, които имат нужда от него", коментираха намиращите се в съседство граждани, които наблюдаваха благородния жест.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).