Пловдивски кмет подкара електрически скутер!

Автор: Мариана Панчева
Коментари (1)
14:10 / 08.07.2018
8527
Кметът на "Тракия" Костадин Димитров демонстрира колко лесно се работи с новите електрически скутери и лично подкара един от тях на обиколка из район, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

Администрацията му е пионер в използване на този вид транспорт. От дни на разположение на служителите му са 4 електрически триколки, които вече се използват при проверки и обходи. Скутерите имат възможност за пробег до 40 километра с едно зареждане на батерията, което продължава до 5 часа, развиват около 35 километра в час, зареждат се бързо и лесно се свиква с тях.

"Тестовете показаха, че електрическите скутери са изключително удобни и със завидна бързина стигаме до всички точки на района, а електрическите превозни средства едновременно са и икономични, и екологични", подчерта Димитров. Благодарение на това, че в "Тракия" има над 15 километра велоалеи пък, има възможност за безпроблемно и бързо придвижване до всички микрорайони.

Въвеждането на електрическите скутери в работата на администрацията на район "Тракия" е сериозно надграждане, защото и в момента служители, включително кметът Костадин Димитров, използват велосипеди при изпълнение на служебните си ангажименти.

"Това е начин да слезем от автомобила, да почувстваме природата, вършейки работа", коментира той.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).