Пловдивски хор получи специалната награда на престижен фестивал в Италия

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
14:00 / 01.07.2019
1398
Преди дни Пловдивското певческо дружество "Ангел Букорещлиев" с диригент Цветан Цветков се завърна от поредното си успешно участие на 21-вия Международен хоров фестивал в Монтекатини Терме, Италия.

От участващите девет хорови формации от САЩ, Израел, Ирландия, Русия, Германия, Великобритания и Италия (3 хорови формации), пловдивският хор " Ангел Букорещлиев" получи специалната награда за "Най-добър звук и хармония".

Тя беше връчена от организация "Opera Open Florentino", журираща конкурсната част на фестивала. В репертоара на хора бяха включени произведения от български автори - обработен фолклор, хор от оперите " Набуко " и " Ломбардци " на Верди, както и популярни песни от италиански, английски и немски композитори. Участието на ППД " Ангел Букорещлиев" се осъществи с подкрепата на Община Пловдив чрез спечелен проект по програма "Мобилност".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...
Доброволец от "Пловдив 112" търси помощ за сина си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).