Пловдивски джипита: Доктор Москов, не лъжи, не искаме пари!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
10:12 / 30.03.2016
4562
Пловдивските лекари се присъединяват към националния протест на колегите си, като мотото на протеста е: "Стига вече! Доктор Москов, не лъжи, не искаме пари".

Семейните лекари ще спрат работа от 10 до 11 часа и от 16 до 17 часа. В посоченото време медиците ще са пред кабинетите си и ще разговарят с пациентите за проблемите, поради които ще протестират и следващите два дни. Всички работещи в системата ще носят и лентички с трикольора. 

В четвъртък от 10 до 12 часа лекарите ще изразят недоволството си от здравната политика и провежданата реформа пред сградата на РЗИ в Пловдив. Към джипитата се очаква да се присъединят и лекарите от общинските и частните болници в Пловдив. 

Засега участието на лекарите от университетските и държавни здравни заведения е под въпрос, защото от Асоциацията на университетските болници се разграничиха от протеста. 

На първи април, целия ден, общопрактикуващите лекари няма да преглеждат, но ще бъдат осигурени дежурни кабинети. Всеки семеен лекар ще залепи информационна табела на вратата си и ще бъде на разположение и на телефона си, съобщават от сдружението на общопрактикуващите лекари.

Припомняме, че причината за протеста е, че според лекарите състоянието на здравната система е достигнало критичната точка на хаоса и предлаганите от министерството промени не водят до развитие и подобрение. 

Решението идва и след като Националният съвет на Българския лекарски съюз сне миналия петък доверието си от Министерството на здравеопазването и Националната здравноосигурителна каса.

Личните лекари в Асеновград също се включват в масовите протести на колегите си от страната. Те ще затворят кабинетите днес от 10 до 11 и от 16 до 17 часа. 

През това време един дежурен кабинет в болницата ще поема пациентите със спешни състояния, съобщи председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в града д-р Лилия Ставрева.

Утре кабинетите на семейните лекари ще останат затворени. Те ще изразят своето недоволство от здравната политика пред сградата на РЗИ в Пловдив, уточни д-р Ставрева. 

По думите й медиците реагират срещу новите правила на работа, заложени в различни наредби от здравното министерство, без диалог с лекарите, които увеличават бумащината за сметка на времето за пациентите.

Източник: радио "Пловдив"


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).