Пловдивски активист призова Каназирева да стане доброволец на първа линия

Автор: Силвия Станева
Коментари (4)
22:53 / 18.11.2020
4918
Председателят на инициативния комитет "Да спасим парка зад хотел "Санкт Петербург“  и организатор на протестите в Пловдив Асен Костов публикува в социалната мрежа мнението си за управлението на Дани Каназирева. Ето какво написа той:

"Дани Каназирева е типичен пример за политиците, които са устремени към властта – на всяка цена и по всякакъв начин. За последните 12 месеца, откакто беше назначена за Областен управител и след като изтъргува за поста гласовете си в Общинския съвет, Каназирева се превърна в това, което всички знаехме, че е патерица на ГЕРБ.

​Никога до сега Областния управител на Пловдив не е имал толкова важна роля, колкото има в последните 6-7 месеца. На плещите му лежи отговорността за стотици хиляди пловдивчани и жители на областта. Дани Каназирева обаче очевидно не осъзнава важността на ситуацията. Огромна част от решенията, които касаят пандемията от коронавирус и реакцията на властите и институциите в Пловдив и региона, са повече от безумни и всички те идват от едно място – офиса на Областния управител.

​Прозрачността в управлението не е силно качество на лидера на Съюз за Пловдив. Съвсем скоро тя за пореден път се отметна от обещание, което даде още през септември – да подготви подробен и детайлен отчет за свършеното от нея в Областната управа. Д.Каназирева го обеща пред мен и още стотина пловдивчани. Близо два месеца по-късно – отчет няма, а подхода който се демонстрира е повече от притеснителен.

​Яснота липсва и що се отнася до решенията, които касаят ежедневието, работата и най-вече живота на всички нас и близките ни. Решенията, които идват от страна на Д. Каназирева често са прибързани или закъснели, рядко точни и навременни. Нито един пловдивчанин не знае как се налагат забрани, затварят се едни обекти, други се оставят. Резултата е на лице – Пловдив е второто по-големина огнище на заразата у нас.

​Големия проблем идва от нежеланието на Дани Каназирева да работи ясно и прозрачно.Тя и екипът й се опитват от години да замаскират добре преценените снимки и текстове в страницата й като пример за прозрачно управление, но това е чиста проба ПР, от който не произлиза никаква съществена информация за гражданите. И до днес пловдивчани чакаме да гледаме на живо или онлайн срещите на прословутия щаб при Областна управа.

Тук идва и друг интересен момент. Каназирева и партията й са класически лидерски проект, който буквално копира модела на ГЕРБ под индиго. Огромната част от пловдивчани не познават екипа и хората в "Съюз за Пловдив“ за това и ги наричат "хората на Дани“. Във фокус е само и единствено Каназирева.Целият ресурс на партията й е впрегнат в създаването и пазенето на медийният образ на лидера.

​Типичен пример за липсата на управленски потенциал при Дани Каназирева е ситуацията с болница "Св. Мина“ в Пловдив. Кой и как прецени, че тя ще се превърне в първата в града специализирана болница, която ще работи само с ковид болни, никой и до днес няма обяснение. Решението обаче дойде изключително съмнително – късно в петък следобед и очевидно без съгласуване с медицинския и обслужващ персонал, който само часове след идеята на Каназирева обяви, че никой не е ги е питал или дори предупредил .От своя страна медицинския персонал заплашиха с масови оставки.

​Кризата пред която сме изправени изисква смели действия в името на хората и запазването на техния живот. Това е работа, която няма как да отчетеш във фейсбук – тя се вижда от всички, дори и без отчет. Два месеца по-късно на всички ни е ясно, че Дани Каназирева няма нито намерение, нито желание да работи прозрачно и в интерес на хората.

​Все още чакаме и решителни действия и позиция по въпроса с шумният пир по време на чума, който си спретнаха редица видни пловдивски политици и спорни бизнесмени по повод рождения ден на общински съветник от партията на другия "златен пръст“ в местния парламент БЗНС Александър Стамболийски.

​Видимо за всички ни обаче е едно – Областният управител на Пловдив се надцени с размера на хапката, която се опитва да отхапе. Проблемът е, че  Каназирева рано или късно ще се задави, но и това ще е за наша сметка. И ако до скоро самозабравилите се политици в града ни губиха само парите на пловдивчани, то днес вече действията и бездействията им заплашват живота на всички нас и близките ни. В писмо до протестиращите,приканвате иронично да отидат доброволци.До сега питах,а сега Ви приканвам да дадете личен пример.Ако Вие или член от семейството Ви отидете като доброброволци в ковид отделение,аз и още активисти ще Ви последваме.

При първото затваряне на държавата аз бях на първа линия доброволец.

Дайте личен пример !"

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).