Пловдивски ВУЗ с престижно отличие на конкурс

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:00 / 13.02.2020
1709
АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев" бе отличена като най-добро висше училище в България в професионално направление "Теория на изкуствата".

Ексректорът проф. Милчо Василев получи наградата буквално в последния ден от ректорския си мандат 

Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев"-Пловдив завоюва националния приз "Първо място за 2019 година в професионално направление "Теория на изкуствата". На церемонията по награждаването на най-добрите университети в България,в столичната галерия "Оборище 5", присъстваха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, ректори на висши училища от цялата страна и представители на бизнеса, науката и изкуството.

"За АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев" високото отличие е изключително ценно"-заяви проф. Милчо Василев по време на награждаването. Той подчерта, че първото място в направление "Теория на изкуствата" е резултат от високото качество на научната и учебната дейност в академията, а за него в личен план това е много скъп момент буквално в последния ден преди края на управлението му.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).