Пловдивската психиатрия се напълни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
21:47 / 04.01.2018
14148
Пловдивската психиатрия се напълни след празниците. Всичките 140 легла в т.нар. "остри отделения", в които се настаняват пациенти в по-тежко състояние, са заети. "На ден минават по 10 души с шизофренни психози и депресивни разстройства. Някои се насочват към домашно лечение, а други се хоспитализират, тъй като при тях е необходима активна терапия. За радост т.г. няма опити за самоубийство", обясни началникът на приемно-диагностичния блок д-р Теодора Арабаджиева. 

Пик е отбелязан в първия работен ден от 2018-а, когато пред кабинетите се образувала опашка от чакащи. Според лекарите по дългите почивни дни психичните заболявания се обострят, тъй като много от пациентите се чувстват самотни. Другата причина е, че не си пият редовно медикаментите. Изследване на регионалната здравна инспекция в Пловдив сочи, че психичноболните са се увеличили в последните няколко години. 3068 на 100 000 души имат душевни разстройства. В момента 20 606 водят на отчет. Липсата на общ регистър на хората с тези заболявания е пречка за диспансерното им наблюдение, твърдят от РЗИ, пише "24 часа".

Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).