Пловдивската полиция: Нямаме сигнали, че роми режат гуми на коли пред КАТ!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
09:00 / 01.11.2012
4199
"Проверка от служители на Трето РУП е установила, че през последните две години в районното управление не е постъпвал сигнал за противоправни действия спрямо МПС, паркирани в района на сектор "Престъпления по пътищата" в Пловдив". Такъв е официалният отговор, който получихме вчера от пресцентъра на ОД на МВР Пловдив във връзка с материала ни от 30 октомври: Читател: Роми режат гуми на паркирани пред КАТ Пловдив коли!

"Здравейте, брат ми с негов приятел отиват пред КАТ Пловдив по работа, паркират колата и веднага, щом слизат, се появява ром, който им казва "Бате, дай 1 лев да ти пазя колата!". Казват му да се махне и отиват да си свършат работата, но когато се връщат, заварват едната гума на колата нарязана с нож. Купуването на нова такава им е струвало 140 лв. Пиша ви, защото очевидно това е новата практика на ромите от "Шекер махала" - да изнудват гражданите за пари и който откаже - спукана гума. Моля ви, дайте гласност на проблема. Ако трябва, да се сложат камери пред КАТ, или хора, които да следят за реда. Абсурдно е да сме заложници в собствената си държава!", бе писмото на Даниел Костов, получено на редакционната поща на сайта.

Както вече писахме, веднага след като прочетохме сигнала, се свързахме с пресцентъра на ОД на МВР Пловдив - първо, за да сигнализираме органите на реда, и второ - с въпрос има ли постъпили вече жалби в полицията от потърпевши от тази практика пред КАТ. Според официалното становище на пловдивската полиция такива сигнали не са постъпвали.

Plovdiv24.bg благодари на читателите си за доверието, което ни гласуват, сигнализирайки за всякакви нередности. Като медия обаче, освен да дадем гласност на проблемите, не можем да ги решим окончателно. Това може да стане само от упълномощените институции. Затова, освен до нас, изпращайте жалбите си и до отговорните органи.

Виж коментарите (14)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кои легенди от музикалната индустрия пристигат в Пловдив и тази г...
Ръст на населението в Пловдив и областта
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).