Пловдивската култура ще представя България при откриването на изложбата “Тракийски съкровища от антична България” в Базел – Швейцария

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:47 / 05.03.2007
1104
Пловдивската култура достойно ще представя България чрез участието на Девическа хорова формация”Евмолпея” при Община Пловдив в официалните културни прояви при откриването от Президента на Република България – Георги Първанов и от Министъра на културата – проф.Стефан Данаилов на изложбата “Тракийски съкровища от антична България” в Базел – Швейцария. Мегаизложбата ще бъде наредена в Античния музей. Програмата предвижда две представяния пред официалните лица и VIP гости на 14 март 2007г . Хорът ще изнесе самостоятелен концерт и на 16 март в катедралата на Берн , който ще бъде открит от Негово превъзходителство Посланикът на Република България в Швейцария г-н Атанас Павлов.

Момичетата от най-младата хорова формация на нашия град с диригент Рада Славинска тръгват на 10 март. Преди участието им в Базел те ще имат вълнуващи срещи и концерти в Дома на културата и в църквата “Свети Венделин” на Иваново - Сърбия . Тези изяви са организирани от Националния съвет на Българското национално малцинство във Войводина и Културно- просветното дружество на банатските българи – палчини “Иваново 1868”, провеждани с подкрепата на Министерството на външните работи и посолството на България в Сърбия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Провериха сигнал срещу любима хижа недалеч от Пловдив
Бойко Борисов със силно обръщение от Пловдив към избирателите
Манфред Вебер от Пловдив: По-силни сме от всякога
Урсула фон дер Лайен цитира Христо Ботев в Пловдив
Росен Желязков: Европа е преживяла най-кървавите и опустошителни ...
Костадин Димитров: Това е едно историческо за Пловдив събитие


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).