Пловдивска ученичка с престижна награда

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
08:39 / 24.10.2017
4967
В десетото издание на Националния конкурс за литературно творчество и журналистика "Стоян Михайловски" се представиха 133 млади автори от цялата страна със 146 творби. Техните произведения бяха оценени от жури с председател доцент д-р Руси Русев. Първа награда в раздел "Журналистика", втора възрастова група, получи Михаела Валериева Александрова - шестокласничка от ОУ "Стоян Михайловски" - Пловдив. 

Тази година темата на литературната надпревара беше "Невъзможното щастие", а на журналистическите творби - "Всичко се състои в нашите задружни сили". Наградата на Михаела е особено значима и защото е извоювана в конкуренция с представители на утвърдени литературни клубове и хуманитарни училища. Конкурсът е включен в Националния календар на Министерството на културата и цели развиване на творческото въображение и укрепване на човешките ценности - родолюбие, човечност, доброта, взаимно уважение, етническа толерантност, отговорност.

Официалната церемония по награждаването на победителите ще се състои на 28.10.2017 г. в зала "Европа" на театрален комплекс "Доходно здание" - Русе. Престижната награда не е единствена за възпитаничката на Горица Петрова, старши учител по български език и литература в ОУ "Стоян Михайловски" - Пловдив. Михаела Александрова е лауреат и на Петия международен литературен конкурс за Васил Левски, на Осмия международен конкурс за литературно творчество "Аз обичам Черно море" и на Шестия национален конкурс "Христос воскресе - радост донесе".


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).