Пловдивска фирма се отличи в националния конкурс "Сграда на годината"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:33 / 16.12.2022
8139
Новостроящият се жилищен комплекс SoHome Residential Park, с акт 16, на етап I, намиращ се в гр. София, кв. "Лозенец“,  застана на челна позиция в националния конкурс “СГРАДА НА ГОДИНАТА" организиран от ГРАДЪТ Медиа Груп, под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Висококвалифицирано жури отсъди комплексът заслжуено да заеме първо място в категория "Жилищни комплекси от еднофамилни и многофамилни сгради“.

Връчването на наградите се проведе на 15.12.22г. и ще бъде излъчено на 21.12.22г., в 23.25ч. по БНТ 1.

Въпреки многобройната конкуренция жилищният комплекс SoHome Residential Park се отличава със своята идентичност а именно: топ локация, тишина и спокойствие, съчетаващи хармонична природа и градска среда, което е нетипично за масовото жилищно строителство и проекти с такъв мащаб.

Комплесът се състои от десет пететажни сгради стъпили върху площ от 35 дка, от които цели 23 дка са обособени в красиви зелени градини, алеи и 7 детски площадки. Всяка от сградите е с изглед към планината. В комплекса са обособени още: спортни площадки, фитнес център, ресторант, специализирани хранителни и нехранителни магазини, които са на разположение на всички живущи в него. Освен контролирания достъп 24/7 и видеонаблюдение, ще бъде осигурен и мобилен патрул. Комплексът граничи с Ловен парк – София и Зоологическата градина. В непосредствена близост се намират мол "Парадайс", метространция "Витоша", болници, училища и детски градини.

Инвеститори на SoHome Residential Park са компания Хъс Инвест ЕООД, част от групата на "ХЪС" ООД. Архитектурният проект е дело на  архитектурно студио "РТ Консулт“. В столицата братята Александър и Иван Асенови, чийто основен бизнес е свързан с търговия и преработка на метали, управляват компанията си "Хъс инвест София“.

Реализацията на проекта е дело изцяло на пловдивската фирма "АРХ СИТИСТРОЙ" ЕООД, ръководена от Симеон Пищалов. Фирмата е с доказано име в строителния бранш, изпъкващо с иновативното си строителство, както и използването на висококачествени материали.

Двете фирми са дългогодишни партньори в бранша с много реализирани, съвместни проекти зад гърба си.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).