Пловдивска Ривиера откри кметът на “Западен”

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:16 / 11.07.2008
3084
Първа копка на жилищна група "Ривиера" направи кметът на пловдивския район "Западен" Здравко Димитров. С нея се поставя началото на жилищен комплекс, който е част от политиката на Димитров за разрастването на кв. "Смирненски". Като кмет на "Западен" той има амбицията да превърне тази част на района в модерно западно предградие. Става дума за терена в близост до Гребната база, известен на пловдивчани като "Смирненски"4. Водосвет за първата копка отслужи отец Анатолий. Той благослови управителя на фирма "Арис инженеринг" Костадин Арамазов - строител и инвеститор на обекта, а също и проектантите - арх. Кирил Събчев и арх. Даниела Цонкова. Събитието уважиха Главният архитект на община Пловдив - Румен Русев, съименникът му по фамилия и Главен архитект на "Западен" - Ангел Русев, бившият Главен архитект на Пловдив - Емилия Божкова и комисар Румен Димчев - ОД ПБЗН.  

Жилищната група ще се простира на площ от 8 200 кв.м. Разгърнатата застроена площ на "Ривиера" е около 5 000 кв.м. и включва 14 еднофамилни къщи и жилищен блок с два входа и 40 апартамента в него. Към всяка къща ще има гараж, а живеещите в блока ще паркират колите си в подземни гаражи. Проектът на "Ривиера" предвижда изграждането на детски площадки, кътове за отдих, контрол на достъп в комплекса и много, много зеленина. Строителите от "Арис" обещаха да се съобразят с това, защото такова е и желанието на кмета на района - Здравко Димитров. Той е категоричен , че въпреки строителните дейности по разрастването на квартала,  "Западен" трябва да остане чист и зелен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тя оцеля след жесток удар в Пловдив. Ето как е днес Карина, която...
Прокуратурата съобщи за кървава сцена в Пловдив
Ексклузивно: Бутат един от стадионите в Пловдив и го правят парк?...
Напусна ни емблематична пловдивчанка
32 г. затвор за жестоко убийство в центъра на Пловдив. Жертвата е...
Гросмайстор Виктория Радева: ГЕРБ през годините доказаха, че са с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).