Пловдивчанка в Истанбул: Тате, внимавай! Зад теб са!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
19:31 / 07.04.2024
24483
Пловдивчанка, изпаднала в неприятна ситуация в Истанбул, се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg, за да разкаже за случка от сърцето на мегаполиса.

“Бях на организирана екскурзия в Турция предишния уикенд. Времето беше прекрасно, разгледахме забележителностите, а вечерта имаше организирано посещение на корабче, което предлага вечеря, програма и дискотека по Босфора.

Преживяването беше страхотно! Когато слизахме от корабчето, за да си ходим към хотела, забелязах пет жени, които бяха маскирани от глава до пети в типичните за мюсюлманите женска дреха джилаб и бурка и седяха на пристанището, като им се виждаха само очите. Между тях може да е имало и мъж, защото едната фигура беше доста висока.

При слизането на групата от корабчето тези "дами" станаха доста странни, като поведението им издаваше, че кроят нещо. Залепиха се зад гърба на баща ми, който имаше закачен на врата скъп фотоапарат и по всичко личеше, че е турист.

Аз бях на 10 метра зад него. Той си ходеше спокойно и не забеляза присъствието им. Спирайки да пресечем на светофар, една от забулените се залепи плътно зад баща ми, насочвайки се към джоба му. Аз се изкрещях: "Татеее, внимавай! Зад теб са! Крадат те!".

Бързо преустановиха действията си и се оттеглиха в неизвестна посока. Качвайки се в автобуса, който щеше да ни закара до хотела, се оказа, че самият екскурзовод също е щял да стане жертва. Той сподели, че това била най-известната група джебчии в Истанбул!

Малко момченце от групата, което разбра какво е щяло да стане, се изплаши и извади мобилния си телефон от джоба, като го стисна здраво в ръка и каза: "Ще го държа в ръката, за да не ми го откраднат!".

Обръщам се чрез вас към сънародниците ни да бъдат много предпазливи, когато посещават Истанбул, защото при невнимание може да се озоват в много неприятна ситуация!".

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кандидатите на ГЕРБ в Пловдив: Транспортът трябва да е национален...
Пловдивски бизнесмен към шефа на полицията: Ще изляза на протест ...
Мощна офанзива на "Модър-Царевец"
Важни срокове за гласуване в подвижни секции, по настоящ адрес и ...
Съдът върна на работа бившия шеф на "Общински пазари"
Издадена е заповед да се проверят всички камери, които са засекли...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).