Пловдивчанка се ужаси от чутото и видяното в градски автобус

Автор: Васил Динев
Коментари (7)
10:57 / 20.11.2016
13910
Пловдивчанка остана изумена от видяното в градски автобус и реши да разкаже преживяното пред обществеността. Ето какво разказва гражданката:

Здравейте, Plovdiv24.bg!

Пиша Ви, защото този петък ми се случи да стана свидетел на нещо, пред което не мога да мълча, и се надявам, че достигайки до Вас, на някого някъде ще му бъде потърсена сметка за безцеремонното му държане.

На 18.11. (петък) около 19:00ч. ми се наложи да се возя в автобусна линия номер 10. Успях дори да запиша номера на автобуса, след като слязох от него - РВ 0674 РТ. С думи дори не мога да ви опиша до каква степен останах ужасена от това, което видях и чух с ушите си. Преди всяка спирка в автобуса се крещеше от страна на шофьора: "Има ли за слизане", след което това беше придружавано и от "ехото" на кондуктора, обръщаш се и повтарящ същия въпрос към хората. Това се случваше, дори когато желаещите да слязат бяха точно до шофьора. Една жена за малко нямаше да я закарат до спирката на Гребната, защото, видиш ли, "За един човек трябвало да обикалят." При това, когато тя възпитано им каза "Как така няма да минете? Нали на спирката може да има чакащи.", й беше отвърнато с "Ама я не ми се прави на интересна МА." И добре, че се "смилиха" да минат през въпросната спирка, защото на нея чакаше жена, прибираща се от работа, изморена и с огромна торба.

Приповдига ми се от такова поведение и се чудя как това могат въобще да са човешки същества.

Надявам се да не мълчим пред подобни, меко казано, безредици, защото е недопустимо по такъв начин да бъдат потъквани правата и достойнството на човек. Силно вярвам, че това, за съжаление, не е единственият случай и се надявам споделянето на преживяното да намери своя подобаващ отклик.


Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
Ако сте в Пловдив заведете детето си на "Детски панаир на занаяти...
Георги Георгиев, ГЕРБ: Доходите на българите са изядени с 30% зар...
36 лева за килограм боровинки в Пловдив
Теодора напусна дома си в Пловдив, в момента никой не знае къде е...
Добри новини за Югоизточния обход на Пловдив
Геворг Харутюнян остава на топло


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).