Пловдивчанка: Трябва ли да се случи поредната трагедия, за да каже някой си "ох, ама трябваше да се вземат мерки"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:33 / 12.11.2022
17485
Отново сигнал за пътната инфраструктура в града изпрати читател на Plovdiv24.bg. Този път пловдивчанката е обърнала внимание на проблеми на  булевард, който на пръв поглед е в добро състояние. Това, за което тя сигнализира обаче е стързано с безопасността и на шофьорите, и на пешеходците, а липсата на поддръжка увеличава риска от инциденти. Ето за какво точно става въпрос:

Уважаема редакция,

след като за пореден ден придвижването като пешеходец по бул. “Източен" е въпрос просто на оцеляване, реших да повдигна въпроса с абсурдите в участъка от “Княгиня Мария Луиза" до кръговото с “6 септември". И тъй като нямам представа до коя Община трябва да пиша и съм сигурна, че няма и смисъл, реших по-скоро да пиша до вас, защото давате гласност на подобни проблеми. Колчетата по средата на булеварда удобно са изтръгнати на местата, където има пресечки на отсрещната страна, за да се улесни правенето на абсолютно забранени леви завои. Подобни маневри не само са опасни за колите в другото платно, но представляват опасност и за абсолютно неочакващият да го връхлети кола оттам пресичащ пешеходец по малките улички. 

Отделно пешеходните пътеки по булеварда са толкова изтрити, че само с въображение шофьорите могат да се сетят, че ги има, ако въобще ги интересува да спрат. По булеварда не липсват инциденти, а пресичането и на “пешеходна пътека" е доста рисково, още повече в по-тъмната част на деня.

Несъобразено поставената пешеходна пътека в почти самото кръгово пък създава допълнителни предпоставки за бутнати пешеходци или катастрофи с коли, които все пак решават да дадат предимство на пресичащите. Въобще трябва ли да се случи поредната трагедия на пътя, за да каже някой си “ох, ама трябваше да се вземат мерки?!". Интересно по кои пътища въобще се движат хората, които отговарят за района и този сектор. Благодаря ви! Прилагам и няколко снимки.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
МВР министърът: Какво има да се коментира? Не виждате ли останкит...
Пловдив е един от най-големите доставчици на хранителни стоки
Вижте как осъмна лобното място на Кристиан и Теодора на бул. "Рус...
Любимци на публиката идват в Пловдив
"Дни на музиката в Балабановата къща" в предаването "Цветовете на...
Рали шампион: Ако аз трябва да мина с 200 км/ч по този участък пр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).