Пловдивчанка: Докога мотористи-фукльовци ще ни тормозят с мощните си машини?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (80)
08:55 / 23.04.2012
11577
Скоростни състезания и тестове на мощни мотоциклети по пътищата на Пловдив безпокоят жителите на града. За поредните опасни и доста шумни гонки и безразсъдно каране съобщи читателка на Plovdiv24.bg, която живее на един от най-натоварените булеварди в града - бул. "България":

Здравейте! Знам, че Вашата медия години наред отразява важните за града ни проблеми и нередности и именно затова се обръщам към Вас. Живея на един от големите булеварди - бул. "България", който в приятните пролетни и есенни дни се превръща в истинска писта за състезания на мотори от всякакъв вид и калибър. Най-зле, разбира се, положението е през почивните дни, когато почитателите на този спорт са свободни да упражняват хобито си. Не искам да Ви описвам невъобразимия шум, на който живеещите наблизо сме подложени ежеминутно. При потегляне въпросните мотористи се състезават кой ще ускори максимално, при което дори и уплътненията на хубавата ни иначе дограма нямат никакъв шанс. 

Няма нужда да споменавам, че кварталното управление на МВР - Трето районно е само на метри от булеварда, но предполагам органите на реда не виждат нищо обезпокоително в състезанията с мотори по градските улици. От около 2 седмици си имаме и 9 камери на кръстовището на "България" и "Васил Левски", които би следвало да съблюдават за реда, но и тяхната функция в случая остава неясна. Живяла съм в няколко големи европейски града, в които почитатели на моторите не липсват, но никога не съм виждала нещо подобно. 

Не мога да разбера защо при наличието на магистрала само на няколко километра от Пловдив, както и на толкова първокласни пътища, нашите мотористи предпочитат да се фукат с возилата си по булевардите. Може би там няма кой да ги види, знам ли... А що се отнася до допустимите норми на шум в града, не мисля, че има нужда от замервания, а за съжаление не мисля също, че има и кой да ги направи...

Както и да е. Мисля, че добре разбирате повода на моето недоволство. Ще съм ви дълбоко признателна, ако повдигнете въпроса в сайта си, понеже знам, че оплаквания до органите на реда и Общината са напълно безсмислени. Благодаря! Бъдете здрави!


Виж коментарите (80)

Още по темата (88):
15.04.2024 Участници в организирани гонки видяха приближаващи униформени, МВР остана с пръст в устата
08.04.2024 Пловдивската полиция показа мускули
13.09.2023 Шумът от мотори - най-големият терор за пловдивчани
31.07.2023 Шумни мотори продължават да тормозят пловдивчани
26.06.2023 Пловдивчанин за гонките: Въпрос на време е да има жертви
11.06.2023 Притеснителен сигнал: Докога ще застрашават живота ни в Пловдив?
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).