Пловдивчанин зададе въпрос и поиска вашите мнения!

Автор: Васил Динев
Коментари (13)
11:31 / 10.03.2018
8934
Читател на Plovdiv24.bg ни потърси, за да разкаже: "Здравейте, често чета сайта ви и реших да ви пратя едно мое запитване, защото виждам, че публикувате запитвания на граждани относно различни въпроси, касаещи града ни. Сега самият въпрос - наскоро се сблъсках с един казус относно правилното движение на кръстовището на бул. "Княгина Мария Луиза" и ул. "Петко Д. Петков". Когато кола идва от ул. "Гладстон" и иска да продължи напред от крайно дясна лента, като минава в средната лента на отсрещната страна на кръстовището - това за продължаване в собствената лента ли се брои (поради маркировката, че дясната лента е неизползваема), или за престрояване в друга лента? Пращам снимки на пътните знаци и частично на пътната маркировка.

По мои разбирания, става въпрос за продължаване в лентата за движение, защото на кръстовището лявата лента има знак за задължително наляво, който не е в противоречие със светофара и следователно  движението напред по крайно лява  лента е забранено. Тоест това би следвало да означава, че преди кръстовището има само две ленти за движение напред (средна и дясна) и след кръстовището също има две ленти за движение напред (лява и дясна като крайно дясната е забранена за движение според маркировката). Всеки минаващ направо продължава в своята от двете ленти без да се престроява реално. Тоест средна лента преди кръстовището става лява, а дясна лента си остава дясна.

Много от каращите в средната се престрояват в дясна без мигач и без да изчакват колите от дясна лента. Обикновено, когато има такова изкривяване на пътните ленти, би трябвало да има и улеснителна пътна маркировка, но тя липсва и според мен създава предпоставка за ПТП-та. Напълно възможно е моето мнение да не е правилно, но според мен тогава реално там има пътна тапа, като от две реални ленти се получава само една активна дясна лента, в която се вливат дясна и средна лента от преди кръстовището. Моля за мнение по въпроса".

Виж коментарите (13)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).