Пловдивчанин се оплака от новите екостикери: Пречат на видимостта

Автор: Гено Петров
Коментари (25)
11:28 / 24.08.2021
28594
Читател на Plovdiv24.bg се свърза с нас, за да се изкаже относно новите екостикери. Припомняме, че новият екостикер ще бъде поставян в пунктовете за извършване на Годишен технически преглед (ГТП). Стикерът ще се залепва от вътрешната страна на предното стъкло, под огледалото за обратно виждане. Читателят не е доволен от именно това разпореждане. Ето защо: 

Здравейте, след излизане на новата "Наредба за изменение и допълнение на Наредба № Н-32 от 16.12.2011 г. за периодичните прегледи за проверка на техническата изправност на пътните превозни средства" се промениха изискванията и за мястото за залепяне на стикера на прегледа на предното стъкло на автомобила като указанията са да бъде залепен в средата на вътрешната страна на горната част на предното стъкло и никъде другаде, съгласно чл.43а, ал.1, т.7, буква "Ж", а там обикновено е огледалото за задно виждане на автомобила!

Искам да изразя абсолютно несъгласие с така наложените твърди указания и изисквания, без всякаква възможност за промяна на мястото на стикера, в зависимост от настоящото състояние и оборудване на автомобила. Какво имам предвид?

Закупил съм колата оборудвана с ДВР, който записва пътната обстановка по време на движение и е монтиран точно зад огледалото заменяйки оригиналната капачка на датчиците на стъклото с цел постигане на максимална автентичност и функционалност доближавайки се до оригиналния вид на автомобила!


Изпълнявайки стриктно наредбата, служителите на пунктовете за технически преглед най-безцеремонно биха ми залепили стикера за преглед на стъклото точно пред ДВР-а и той ще започне да снима не пътната обстановка, а стикера.

В случая, ще ви стане ясно, че ДВР-а не е от лепящите с вендуза и преместваеми такива, а е стационарен и няма никаква опция за изместване на мястото му за закрепване и мога да ви уверя, че изобщо не съм единичен случай и че има достатъчно много на брой автомобили в подобно положение! 

В така създалата се ситуация на водачи като мен наредбата налага абсолютно ограничение при използването на автомобила и неговите екстри без каквато и да е опция за избор и комбинативност!

Виж коментарите (25)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).