Пловдивчанин попадна на огромна змия на Бунарджика?

Автор: Мариана Панчева
Коментари (13)
14:48 / 25.08.2017
36067
Читател на Plovdiv24.bg изпрати кадри на змия с впечатляващи размери. Читателят ни твърди, че кадрите са заснети на Бунарджика.

Краткият му коментар е: "Най-дългата змия - но в Пловдив и то в централна част - Бунарджика. Според мен дължината беше над 2 метра. Родители, бъдете внимателни!"

"Голяма змия е. Най-вероятно - смок мишкар. Това е вид, достигащ до около 1,30 метра", коментира шефът на Природонаучния музей Огнян Тодоров кадрите. "Това не е отровна змия, напротив - силно полезна е, защото се храни с мишки", поясни той. 

Най-характерните за Пловдив обаче са водните змии, коментира специалистът. Срещат се два вида - дива водна змия и жълтоуха водна змия. Обичайно се намират покрай река Марица, но могат да мигрират до 4-5 километра.

Най-едрата змия в България обаче е точно мишкарят. 
 
"Змиите обикновено избягват срещата с хората, имат силно развит слух и се крият, още преди да ги видим. Не нападат, ако не бъдат провокирани. Обикновено си отминават спокойно", посъветва Тодоров. 
 
През лятото в града под тепетата са отработени едва 3 сигнала за змии, съобщиха за Plovdiv24.bg от Пожарната - един от месец август и два през юли. 

Ако и Вие имате подобни истории, може да споделите с Plovdiv24.bg. Изпращайте ни вашите сигнали, придружени със снимки и видео на novini@plovdiv24.bg или от тук: Изпрати новина. Очакваме ви и на редакционните ни телефони 0700 450 24 и 0886 598 267.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (13)
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).