Пловдивчанин описа кошмарните си приключения в маршрутка

Автор: Васил Динев
Коментари (11)
15:23 / 15.03.2016
13325
За нередности по маршрутна линия 8 съобщава читател на Plovdiv24.bg:

"Здравейте! Аз съм редовно пътуващ по трасето на маршрутна линия 8. Искам да изразя възмущението си от начина, по който ни превозва тази линия. 

Досега съм ставал многократно свидетел на всякакви нередности по линията. Като започнем от силно децибелния шум от виенето на диференциала, който причинява болка в ушите, ужасно препълнените курсове сутрин и вечер, където масово падат хора на пода от екстремното шофиране на шофьорите, на постоянните им разговори по телефона помежду им с наричане на грозните си прякори като: Шмоко, Газирания, Дъвката, Мустака, Ръждата, Снайпера, Жабата, Красавицата и Звяра, Малката стъпка и какви ли не още непристойни наименования. 

Но вчера това, което преживях, реших вече да го споделя с вас, понеже е на прага на допустимото. Сутринта по линия 8 на курса 07:45 ч. от с. Маноле се качих в кола на "приказките". Буквално! 

Още с отварянето ми на предната врата виждам найлони по седалката, които са сложени заради големия теч върху тях. Въпреки това, след като слязох, бях доста подгизнал. 

Найлони имаше и на задните седалки, до ужасно изкъртената задна врата. Водата направо се изливаше върху пътуващите. Отпред успях да видя прогнилия под в краката на шофьора, напуканото предно стъкло, което е и замъглено до неузнаваемост поради липса на парно в колата, което води до максимална предпоставка за ПТП.

Постоянно колата изключваше от скорост и спираше внезапно, а правостоящите летяха, докато ги спрат предните седалки. И защо ли?! Ясно се вижда на снимката, че скоростният лост е направо за смяна, а скоростната кутия може би вече разполага само с 2 "работещи" скорости. Отвън колата беше ужасно мръсна и многоцветна, вероятно от ремонти, дължащи се на пътни инциденти.

Вече нямам надежда, че нещо може да се промени, но все пак ви моля, да потърсите шефа по линията за коментар от създалата се ситуация и да уточни публично кога най-после ще дойдат прословутите нови коли, които обещава всеки месец и до кога ще продължават да се влошават колите по линията?!".

Репортер на сайта се свърза с шефа на "Грация" Валери Лозанов, който уточни следното:

"Колите по линии 1 и 5 вече са подменени с нови. Те са с Евро 6 и са чисто нови. До началото на следващия месец същото ще направим и с осмиците. А сегашните по въпросната линия са от 2011 година и просто няма как да има теч, освен ако люкът не е бил забравен отворен".

Виж коментарите (11)

Още по темата (332):
16.04.2024 Шофьор на автобус към ученици в жегата: Пускам парното, да видим кой ще издържи повече!
08.04.2024 В Пловдив: Залостиха вратите на градски автобус с парцал
26.03.2024 Ученичка от Пловдив: Това не е нормално, вземете мерки!
12.01.2024 Пловдивчанин предложи градският транспорт да стане безплатен
08.01.2024 Шофьор пуши в насрещното, кондукторка мести крака на пътничка - пречил й
07.12.2023 Пътник наби шофьор на градски автобус в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).