Пловдивчанин на война с "Топлофикация"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
07:02 / 23.01.2014
3380
Пловдивчанин води 2-годишна война с "Топлофикация". Красимир Фотев разказа пред нашата камера за своята дълга кореспонденция с институциите във връзка с установено закононарушение. Проблемът е следният: разходите по сградната инсталация в блока, в който живее, се плащат от определен брой собственици, а от други - не.

Към момента такса "мощност" плащат 7 апартамента от 21 собственици в блока на улица "Братя Миладинови" No 11-13. Красимир Фотев разясни, че повечето не плащат за сградна инсталация, защото на общото събрание на етажната собственост през 2005 г. с протокол се взема решение да бъдат освободени от тази такса.

Кореспонденцията му с EВН България Топлофикация ЕАД започва от януари 2012 г. Той се обръща към топлофикационното дружество с молба за извършване на проверка по захранването на ап. No 16 от етажната собственост.

След 1,5 месеца пловдивчанинът получава отговор от EVN, който според думите му, е "литературен", но не дава отговор на зададените въпроси.

Последват нови писма: този път до Министерството на икономиката и енергетиката /МИЕ/, Асоциацията на потребителите и Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/. Но според Красимир Фотев гореспоменатите институции му отговарят, че не се занимават с такива въпроси.

Единствено омбудсманът на България Константин Пенчев отговаря на въпросите му, и то положително.

"След като омбудсманът е констатирал закононарушения и е установил кореспонденция с EVN, какво следва оттук нататък?", пита Красимир Фотев.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ


Източник: ПОТВ

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).