Пловдивчанин ходи две години по мъките, след немарливост на ОП "Градини и паркове"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
17:18 / 02.09.2023
12513
Пловдивчанин се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg,  за да сподели за проблем, за който е сигнализирал преди две години на компетентните институции в лицето на администрацията и кметът на район "Южен" и общинското предприятие "Градини и паркове". След две години ходене по мъките, ето какво ни сподели той:

Здравейте, пише Ви Ваш редовен читател. Искам да алармирам екипа на медията за немарливост проявена от община "Южен".

Преди две години (през 2021) забелязах, че, дърво което се намира на общински тротоар, е развило голяма коренова система и надига оградата на собствения ми имот в район "Южен". Отидох в общината и подадох сигнал, че е необходима санитарна сеч. След няколко месеца получих писмо, което съм приложил към този сигнал. В писмото се излага тезата, че трябва да се извърши почистване на короната и евентуално при извършване на ремонт на тротоара да се премахнат корените.

От писмото може да се заключи, че ОП  "Паркове и градини" трябва да извършат оформяне на короната и т.н. През настоящата 2023 г., две години след отговора, никакви действия не са предприети и това дърво продължава да завладява тротоара, който е неизползваем (прилагам снимков материал).

Отидох отново в Община "Южен" и попитах, кой отговаря за санитарната сеч и тези дейности. Насочиха ме към г-н Михайлов, позвъних с идеята да си уговорим среща, след настоятелно звънене ми вдигна жена, без да се представи ми обяви, че този господин работил само сутрин, попитах я точно на каква длъжност е, след което не получих категоричен отговор.

Съгласих се да дойда сутрин да го търся в работно време, но пак ми се каза че, можело да не го намеря, най-сигурно било да го дебна точно в 8:30 пред сградата на общината. Явно този господин е с особено работно време.....

Служител на общината опита да си "измие ръцете" с ОП "Паркове и градини", като ме убеждаваше, че те са виновни, за създалата се ситуация. Констатирал съм следното, дървото е голямо и е завладяло изцяло тротоара, не е извършвана санитарна сеч с години, дървото е опасно със сухите си клони, кореновата му система е нарушила цялостта на оградата ми, то се намира върху общинска собственост!

В Пловдив сме свидетели как се режат здрави дървета, а тези които, действително имат нужда от санитарна сеч, се неглижират!

Благодаря за вниманието, моля дайте гласност на тази поредна апатична проява на Община "Южен".

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии
Интересни рокади в пловдивската прокуратура
Кадри от камера: Вижте хвърчащите отломки от джипа 3 секунди след...
Масирани проверки на един от изходите на Пловдив
Поискаха оставката на шефа на КАТ Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).