Пловдивчанин бесен: Такива ли са ни законите?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:44 / 06.08.2022
28753
Е добре, тогава как гражданите да защитят личното си имущество, след като посегателството и увреждането му от трети лица е законно и ненаказуемо? Това попита читател на Plovdiv24.bg.  

На колата на човека е било счупено предното панорамно стъкло и след като го е сменил, пловдивчанинът решил да търси възмездие и пуснал сигнал в прокуратурата.

Ето и разсъжденията му по този повод:

Имам материали, на които е отговорът на местната прокуратура, че извършеното деяние не е престъпление. Е добре, тогава как гражданите да защитят личното си имущество след като посегателството и увреждането му от трети лица е законно и ненаказуемо?

Това няма логическо обяснение, живеем в демократична държава, в която се твърди, че има закони, които се прилагат и спазват. Чрез вас искам всички граждани да получат отговор как законово да бъдат защитени от закона, след като законът казва, че извършеното престъпление е законно.

Мотивите

Според приложеното постановление от прокуратурата става въпрос за престъпление против собствеността. Предвид размера на причинената вреда и ниската обществена опасност деянието се определя като маловажен случай.

Предвид това, че няма извършено престъпление от общ характер, а от частен такъв, прокуратурата се е отказала да образува досъдебно производство по конкретния случай.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).