Пловдивчанин: Бесен съм на Общината!

Автор: Васил Динев
Коментари (6)
10:09 / 14.04.2020
14048
Читател на Plovdiv24.bg ни потърси, за да обясни каква е ситуацията с масовия градски транспорт в Пловдив. Ето какво разказа той: "Здравейте, скъпа медия! Благодаря Ви, че в тези тежки дни сте съпричастни с тежкото положение и съм сигурен, че полагате неимоверни усилия денонощно да ни информирате за създадената ситуация. Бесен съм на Общината!

Пиша Ви по един наболял напоследък проблем в Пловдив – градския транспорт! Искам да кажа, че Община Пловдив окончателно ме отказаха да вярвам, че всичко, което се прави, е в полза на пловдивчани. Точно обратното, тя за пореден път успява да обслужи нечии интереси.

След като стана ясно, че от 13.04.2020 г. (понеделник) "Хеброс Бус" спира да обслужва определи линии, мога да Ви кажа, че градският ни транспорт се върна много назад и за което съм страшно бесен! През първия ден от обслужването на "новите" превозвачи по автобусна линия №4 беше пуснат автобус тип "щъркел", по мои наблюдения само 1, но бъдете сигурни, че до седмица всичките 5 коли ще са с подобен тип, защото не се налага никакъв контрол.

Откакто се обслужваше автобусна линия №4, включително и до неделя, от "Хеброс Бу"с, автобусите бяха само големи с по 3 врати и с достатъчно разстояние. Другото, което бе, че в тях имаше система за електронно таксуване, автобусите по линията фигурираха и върху таблата, а сега те вече не съществуват.

Автобусите по линия №93 от днес са изцяло на "щъркелова основа", до този момент те са обслужваха със средни и големи автобуси, като отново имаха устройства за система за таксуване и фигурираха на таблата, сега вече не! Според договорите по линия №36 автобусите могат да бъдат до 70-местни или т.нар. "щъркели", но точно допреди седмица превозвачите обясняваха, че има автобусни линии, според чиито договор, ако пуснат по-големи автобуси, било в разрез с разпоредбите, но именно точно на 13.04. по линия №36 се движиха по-големи, значи може!

В заключение ще кажа, че ако до този момент системата за електронно таксуване работеше на 65-70%, то вече тя работи на едва 20%. Първо, защото "новите превозвачи" не отразяват автобусите по електронните табла и всичко се обезсмисля, и второ, този проект по този начин няма да просъществува в следващите 20 години, защото, когато се вкарат нови автобуси, те отново няма да имат система, която ще отнеме още поне година и ще се въртим в един измислен кръг.

Чрез Вашата медия искам да отправя и един въпрос към Дани Каназирева – областен управител: Защо допусна да се стигне до тази ситуация и защо човекът, който винаги говори за морал и ценности, някъде така тайно се покри? Защото именно точно тя бе човекът, който можеше да удължи договорите на линиите с 6 или 12 месеца и да не се достига да тази кулминация по време на пандемия. Само да припомня, че по време на управление на бившия градоначалник конкурсите бяха удължени с повече от 6 месеца!"

Виж коментарите (6)

Още по темата (1005):
26.04.2024 Шофьорът, псувал контрольори, ще бъде наказан
26.04.2024 Шофьор от градския транспорт поиска да обърне джуките на
контрольорка
24.04.2024 Кондукторка показа доста неприличен жест към девойка в Пловдив
22.04.2024 Пловдивчанин: Лъжат ни!
20.04.2024 Пловдивчанин: Харчите ли си спокойно парите?
14.04.2024 Важна промяна: Отпадат последните курсове в разписанието на някои автобуси в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).