Пловдивчани масово се отказват от услугите на "Топлофикация"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:18 / 06.06.2008
1670
Пловдивчани масово се отказват от услугите на местната "Топлофикация". Клиентите на топлофикационното дружество вече прекратяват договорните отношения с него, само седмица след като Държавната комисия по енергийно и водно регулиране одобри ново шоково увеличение на цените на парното от първи юли.

Цели входове и блокове в жилищен район "Тракия" се отказват от услугите на австрийската компания EVN, която от близо година е мажоритарен собственик на пловдивската "Tоплофикация". Новите цени на парното са непосилни за повечето абонати, въпреки че от дружеството оспориха 15-процентното увеличение с аргумента, че то е недостатъчно, за да покрият производствените си разходи. Абонатите ще плащат по 75, 84 лева за киловатчас топло, вместо досегашните 68, 87 лева.

Основният аргумент на хората, които се отказват от услугите на "Топлофикация", е, че при новите цени на парното следващата зима ще е далеч по-изгодно за тях да се отопляват на електрически печки и климатици отколкото да
разчитат на радиаторите и топлата вода.

Междувременно стана ясно, че само за 1 месец от аварии в пловдивската топлопреносна система близо 50 хиляди клиенти на австрийската компания са били лишени от подаването на топла вода повече от два дни.

Източник: М Сат

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кръщават алея в Пловдив на името на Милчо Левиев
Горан Благоев: Николай Пловдивски в един момент може да каже "Гла...
РЗИ: Семейство от Пловдив е с коклюш
Прокуратурата проверява шофьорче, карало със 170 км/ч по Асеновгр...
Още едно бижу заблестя в Пловдив
Пловдивската журналистика осиротя! Загубихме голямо име


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).