Пловдивчани крачат мълчаливо срещу съвременното робство

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:11 / 15.10.2016
3069
Седем училища от Пловдив, неправителствени организации и граждани се включиха мълчаливото шествие под надслов "Поход на свободата".

В продължение на два чеса в колона по един участниците в инициативата, посветена на Европейския ден за борба с трафика на хора, вървяха мълчаливо по Главната улица "Княз Александър І Батенберг" до Римския стадион и обратно. 

Крачките им бяха символ на съзнателния избор за свобода и подкрепа за тези, които се намират в ситуация на подчиненост или експлоатация.

Шествието се провежда в Пловдив за първи път, но проявата е международна и се отбелязва в над 200 места в 28 страни по света. Организатор на инициативата от българска страна е неправителствената организация "Кампания 21", а в Пловдив съорганизатори са Местната комисия за борба с трафика на хора и Български Червен кръст - Пловдив.

Трафикът на хора се нарежда на трето място след трафика на наркотици и оръжие поради големия мащаб на генерираните печалби, тъй като един човек може да бъде препродаван многократно. В шествието против "робството на 21 век" се включиха много хора.

Целта на похода е на глобално ниво да популяризира проблема с трафика на хора. Страната ни за съжаление е на второ място по брой хора, жертви на трафик в Европа.

В България от миналата година работи национална денонощна телефонна линия за борба с трафика на хора.

Телефонът е 0800 20 100 - безплатен е и на тази линия могат да се подават сигнали за хора, които са жертви на трафик, от тях самите или от техни роднини, ако имат съмнение, че техен близък е жертва на трафик.

Източник: радио "Пловдив"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Председателят на 17 РИК Пловдив-област: Не може да се гласува с м...
Бум на туристи в Пловдив, ново приложение рекламира културния жив...
Дядо Антоний: Митрополит Николай не е депозирал писмото си за отк...
"МАВА Индустриал" АД откри нов офис в Пловдив
Николай Аргиров от БСП посочи първия проблем на Пловдив, който се...
Пепа Деведжиева, "Синя България": Държавната администрация се раз...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).