Пловдивчани категорични: Искаме пълна забрана за каруците в града ни!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (45)
08:05 / 13.04.2012
8620
Пловдивчани се обявиха категорично "за" пълната забрана за движение на каруци на територията на град Пловдив. Това става ясно от анкетата, публикувана в Plovdiv24.bg, в която 85 % от гласувалите на въпроса "Трябва ли да има каруци по пътищата в Пловдив?" отговарят убедено "Не, абсолютно трябва да се забранят" (2355 души). 314, или едва 11 % допускат компромисен вариант, като се обявяват за допускането им, но единствено в ромските махали. Само 4% (104 души) пък заявяват, че въпросните превозни средства не пречат на никого и не е необходимо да бъдат забранявани в града под тепетата.

Припомняме, че на 16 февруари тази година с 41 гласа "за", 0 "против" и 1 "въздържал се" ОбС Пловдив разреши движението на каруци в града, но само на територията на квартал "Столипиново". Преди това Здравко Димитров, областен управител на град Пловдив, върна за преразглеждане решението на Общинския съвет, което касаеше цялостната забрана за движение на каруци в Пловдив. Един от мотивите на Губернатора за това бе, че според него "забраната е въведена по абсолютен начин за целия град - без времеви диапазон и без да се посочва за кои райони се отнася. Трябва да има точна обосновка защо се въвежда дадена забрана. Такава забрана може да бъде въведена, но ние искаме да има една по-добра мотивировка".

Според новото решение движението на въпросните превозни средства се разрешава само на територията на "Столипиново". Зам.-кметът Александър Държиков поясни, че в останалите ромски махали в Пловдив няма изградена толкова добра улична мрежа, както е във въпросния квартал, затова забраната за тях остава в сила.

"Например "Шекер махала" е затворена от главни булеварди и ако там се разреши, каруците ще излязат на тези булеварди и има опасност от създаване на предпоставки за ПТП. Едва 5 процента от каруците в "Столипиново" са официално регистрирани", обясни Държиков.


Виж коментарите (45)

Още по темата (104):
17.11.2023 Като в Дивия Запад пред КАТ Пловдив
04.12.2021 Поредна каруца по улиците на Пловдив! Докога?
15.08.2021 Ромска каруца свободно се движи из Пловдив, до нея - полицейска кола
04.06.2021 Вижте как каруца прави ляв завой в Пловдив
22.04.2021 Кон тегли камион по "Рогошко шосе" в Пловдив
08.04.2020 Осуетиха опит за голям палеж в Пловдив!
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).