Пловдивчани готвят жива верига в защита на зелени площи

Автор: Георги Кирилов
Коментари (1)
07:32 / 29.06.2022
5668
Протестна подписка срещу предстоящия ремонт на междублокови пространства готвят живеещите в двете жилищни сгради на бул. "Източен" с номера от 119 до 141. Недоволството е заради готвеното тотално бетониране на района, при което, по думите на работниците, ще бъде унищожена цялата зелена площ, сигнализират читатели на Plovdiv24.bg.

В началото на март багери разорават градината пред единия блок. Махнати са паветата, унищожена е цялата тревна площ. Отрязани са  без всякаква причина две здрави 30-годишни дървета, защото, по думите на работниците, пречели на проекта, разказват живеещи в квартала. "Представете си какъв абсурд. Ако някой гражданин отреже без разрешение дори един клон, той ще понесе ударите на закона. Но когато общината реже без всякаква причина дървета, това не носи последствия!" - възмущават се хората.

Бившата градинка с прилежаща детска площадка вече четири месеца стои разорана и никакви ремонтни действия по нея не са предприети. На мястото има  само купчини с пръст и отпадъци. Единствено паветата изчезнали в неизвестна посока, разказват съседи. Преди седмица пред блока с номера от 129 до 119 отново нахлули багери и унищожили цялата тревна площ и премахнали пътеките, които водят от автобусната спирка до входовете. 

"По-обезпокоителни са разказите на работниците какво  предстои да се случи около двата блока на бул. "Източен" с номера от 119 до 141. На съседите е било обяснено, че своеобразният парк, който беше оформен пред блока с помощта и труда на хората, ще бъде премахнат. Дърветата ще бъдат изрязани и теренът ще се бетонира с плочки. На въпрос защо ще се режат дърветата, отговорът е бил: Ще ви засадим нови", разказа Васил Попов от домсъвета на "Източен" 129.

Градинките пред входовете, създавани 30 години с личен труд и средства на живеещите, също ще бъдат премахнати. Щели да бъдат оставени зелени площи на отстояние 1,5 метра от стените на блоковете, които също ще бъдат опасани с плочки и бетон. "Това, което предстои да се случи тук, е пълно безумие. Готвят ни тотално бетониране в центъра, изяждат зеленината ни, готвят се да режат и унищожават дървета, което е напълно недопустимо. Със съседите ще направим жива верига, ако тръгнат да режат дървета", коментира Дияна Власева, под чиито прозорци бръмчат багерите.

В двата блока на булевард "Източен" има около 230 апартамента, в които живеят близо 650 души. Никой от тях не знае какво представлява проектът за реконструкция на околоблоковите пространства, нито коя е фирмата изпълнител.

Виж коментарите (1)

Още по темата (240):
26.03.2024 Отлична новина за детска градина в Пловдив
26.03.2024 Отстраняват нередности след сигнал на Plovdiv24.bg
17.03.2024 В края на май приключва един от най-мащабните проекти в Пловдив
10.03.2024 Сигнал от Пловдив: Кой ще се подпише, че е приел тази мърлящина?
22.02.2024 В "Централен" откриха четири нови детски площадки
20.02.2024 Вижте какво ще има на мястото на бивш ресторант под Бунарджика
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанка: Такива комплексари със спортни екипи и бръснати гла...
Репортерка на bTV излезе да пазарува за Великден в Пловдив, показ...
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Ето на това се казва нахалство
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).