Пловдивчани дължат близо 12 милиона на ВиК

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
08:15 / 23.05.2015
1961
11 млн. 809 хил лева са задълженията на фирми и граждани към ВиК-Пловдив. Това съобщи управителят на водното дружество Спартак Николов. Той уточни, че това са последните подадени суми в Министерството на регионалното развитие и благоустройството към края на април.

На този етап няма да има увеличение на цената на водата в Пловдив и региона. Тя е една от най-ниските в страната, като пловдивчани заплащат по 1лв и 73 ст. за кубик вода, а промишлените и други стопански потребители по 2,02 лв. с ДДС. КЕВР подготвя нова наредба за ценообразуването, където се предвижда прагът на поносимост да не е по-висок от 4% от средния доход на населението, уточни още Николов. Той каза, че това сумарно е не повече от 4,12 лв. за кубик вода.

Предстои в понеделник в община Пловдив на работна среща с управляващия орган на ОП "Околна среда" да се уточни схемата, по която ще стане прехвърлянето на големия воден проект от общината на ВиК -Пловдив. Той е на стойност на 120 млн. лева и ще се изпълнява до 2020 година. По него ще се направи пълна модернизация на пречиствятелната станция на града, и ще се подмени изцяло канализацията на район Северен, където тръбите са най-остарели.

Източник: БНР


Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Пловдив:
Ако сте в Пловдив заведете детето си на "Детски панаир на занаяти...
Георги Георгиев, ГЕРБ: Доходите на българите са изядени с 30% зар...
36 лева за килограм боровинки в Пловдив
Теодора напусна дома си в Пловдив, в момента никой не знае къде е...
Добри новини за Югоизточния обход на Пловдив
Геворг Харутюнян остава на топло


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).