Plovdiv24.bg представя новия декан на Юридическия факултет на ПУ

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
07:49 / 19.11.2019
11541
Новият декан на Юридическия факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" доц. д-р Даниела Дончева е специалист по наказателно право. Тя спечели надпреварата срещу втория кандидат - доц. д-р Теодора Филипова, специалист по трудово право и досегашен заместник-декан на факултета.

Както Plovdiv24.bg пръв съобщи, този следобед в Юридическия факултет се проведе Общо редовно събрание за избор на нов декан. В събранието са участвали 43 души. За Дончева са гласували 26 от присъстващите, за Филипова - 15. В урната е имало 2 невалидни бюлетини.

Общото събрание е избрало нов Факултетен съвет на ЮФ. Той се състои от 25 човека - 19 професори и доценти, 4 асистенти, 1 докторант и 1 студент. Предстои новият декан да свика заседание на Факултетния съвет за избор на заместник-декани.

Доц. д-р Даниела Дончева и доц. д-р Теодора Филипова са възпитаници на първия випуск на Юридическия факултет. И двете са с 20 години преподавателски стаж в пловдивската Алма матер. За доц. д-р Дончева това е първи мандат. Тя сменя на поста проф. д-р Венцислав Стоянов, който ръководеше факултета 4 години. Нейният мандат е със същата продължителност.

Даниела Дончева е родена през 1974 г. Завършила е средно образование в хуманитарна гимназия "Димитър Благоев", а висше образование в Юридическия факултет на ПУ през 1997 г. Има специализация по наказателно право от ЮФ на Университета "Йоханес Кеплер“ в г. Линц – Австрия и в Georgetown University и Columbia University в САЩ.

През 2010 г. е защитила докторска дисертация в Институт за държавата и правото при БАН. От 2006 г. работи като асистент в Юридическия факултет в ПУ, а от 2006 г. практикува като адвокат към Пловдивската адвокатска колегия. Владее английски и немски езици. През 2016 г. е хабилитирана на академичната длъжност "Доцент" в направление "Наказателно право" в ПУ "Паисий Хилендарски".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).