Пловдив запазва положителен кредитен рейтинг

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:11 / 10.02.2023
1080
Пловдив запазва своя кредитен рейтинг, показва анализ на международната агенция Standard & Poor's. Рейтинг BBB – Стабилна перспектива, означава, че бюджетните резултати на Пловдив са устойчиви, което ще позволи на града да поддържа дълговата си тежест на ниско ниво.

Това обясни зам.-кметът с ресор финанси Величко Родопски, който припомни, че още в миналогодишния доклад на агенцията е посочено, че се очаква Пловдив да отчете скромни бюджетни дефицити. "Следователно градът ще запази ниския си дълг и адекватните нива на ликвидност, което е факт", поясни Родопски.

Според Standard & Poor's ниските дефицити, натрупаните парични средства и постепенният график на падежа ще позволят на града да поддържа високо ликвидно покритие през следващите 12 месеца. 

"Очакваме силен оперативен баланс през прогнозния хоризонт до 2025 г. и временни бюджетни дефицити след капиталовите сметки през 2023 г.", се казва още в доклада на международната агенция.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).