ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдив вече разполага с най-добрата туристическа карта
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:58 / 30.06.2022Коментари (0)3393
Пловдив – градът, който зае 4-то място в престижната класация "Най-добра европейска дестинация“ за 2022 г. на European Best Destinations и стана №1 в категориите "Най-добра културна дестинация в Европа“ ,  "Най-романтични дестинации в Европа“,  "Най-добри винени дестинации в Европа“ и "Най-добрата дестинация в България“, вече разполага с изцяло нова, авторска туристическа карта на града. Тя е дело на експерти от отдел "Туризъм“ на община Пловдив и по мнение на специалисти е най-добрата туристическа карта на дестинация в България. Проектът е уникален за страната.

"Картата е за целия град Пловдив и е двуезична - на български и английски език. Вече се разпространява в туристическите центрове, туристическите обекти и местата за настаняване и е достъпна на сайта www.visitplovdiv.com. Лесно се разглежда от всякакво устройство, защото не е необходимо да се тегли файл, който после да се отваря. Достатъчно е да имате достъп до интернет. Отбелязани са основни пътни артерии, едни от най-важните туристически и културни обекти в града, места за настаняване, заведения за хранене и развлечения, природни забележителности, спирки на градския транспорт и номерата на автобусите и много други. Отбелязани са и основните входове на Пловдив“, разказаха от отдел "Туризъм“ на общината .

В проектирането на графичната част на туристическата карта са използвани няколко вида данни – комбинация от кадастрална информация (основно за сградите), Гугъл карти, гис информация, сателитни снимки и орто-фото планове, топографски планове и др.

Картата на град Пловдив, се състои условно от две части с различни мащаби: страна "А“ в мащаб 1:4000, която обхваща по-детайлно централната градска част и страна "Б“, в мащаб 1:10000, която съответно представя града от по ниска детайлизация. Листът на картата е с размери 50 см/35 см и е с такива пропорции, че може лесно и точно да се сгъне до джобен формат и да се ползва по-удобно.

За по-добра ориентация във времето и пространството е нанесена мрежа от квадрати, които в реалността представляват разстояния от 500 метра или около 5-6 минути ходене пеш. С тяхна помощ ползвателят лесно би преценил възможностите си за достигане до желаното място. На картата са показани пешеходните пространства, нанесени са всички улици, пешеходни пътеки по главните маршрути, всички подлези и надлези.

Пътните артерии са структурирани в три основни класа – булеварди, главни и второстепенни улици. Отбелязани са едни от най-важните туристически и културни обекти в града с условен знак и уникален номер, позиционирани са места за настаняване, заведения за хранене и развлечения, природните забележителности, като релефът на тепетата е изобразен така, че да подсказва промяна във височина, също така е отбелязано и времето за изкачване.

За цялостно планиране на маршрута са нанесени всички спирки на градския транспорт и номерата на автобусите. Отбелязани са и местата за паркиране, зоните за спорт и отдих и др. В туристическата карта са използвани и специално създадени уникални пиктограми. Картата е в две езикови версии – на български и на английски езици.

Поместена е легенда с използваните пиктограми, също така и QR код, който чрез сканиране с мобилно устройство има възможност за по-детайлно разглеждане, в това число могат да се видят и специално изработените за проекта триизмерни изображения на някои сгради в града. Картата може да се разглежда и онлайн през туристическия портал на града www.visitplovdiv.com.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: